Eleven og musikken

Eleven og musikken - Elin Angelo, Morten Sæther | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elin Angelo, Morten Sæther
DIMENSJON
3,9 MB
FILNAVN
Eleven og musikken.pdf
ISBN
3272300674064

BESKRIVELSE

«Eleven og musikken» er en bok om musikkpedagogikk. Forfatterne fokuserer helhetlig og praksisnært på forholdet mellom elever og musikk, med vekt på musikkundervisning i skole og lærerutdanning. Boken handler om hva musikk og musikalitet er, perspektiv på elevers musikalske utvikling, hvordan musikkundervisning foregår, begrunnelser for musikkfaget, og musikklæreres profesjonsforståelser. Gjennomgående betones møter mellom elever, lærere og musikken.Målgruppen for boken er studenter, lærerutdannere og forskere i alle typer musikklærerutdanninger, blant annet i grunnskolelærerutdanning, praktisk-pedagogisk utdanning, faglærerutdanning, og i andre musikkfaglige utdanninger med pedagogisk tilsnitt.____________________________________«Boka presenterer et bredt og musikkpedagogisk perspektiv som grunnlag for musikkundervisning i skolen. Anbefales!»Kai Lennert Johansen, Musikkultur nr. 6, 2017.

1910-25, som Arnold Schönberg og hans elever Alban Berg og Anton Webern var hovedrepresentanter for. Karakteristisk for den ekspresjonistiske musikken er bruddet med funksjonell harmonikk, frigjøringen fra tradisjonell formtvang og økt ekspressivitet i tonespråket. Mål for opplæringen er at eleven etter 7.årstrinn skal kunne: 7.1 "Gjenkjenne musikk fra historiske hovedepoker i kunstmusikken" 7.2 "Diskutere særtrekk ved kunstmusikk, norsk og samisk folkemusikk, folkemusikk fra andre land og rytmisk musikk" Musikk som felles opplevelse.

Rockemusikken ble for alvor populær på 50-tallet, men har røtter lengre tilbake enn det. Opprinnelsen til den startet da afrikanere ble tatt til fange og fraktet til Amerika for å jobbe som slaver. Starten på E-Musikk-prosjektet handler om å samle inn kunnskap og informasjon om hvilke undervisningsopplegg og musikalsk materiale som skoler, barnehager, lærere og elever bruker i dag.

RELATERTE BØKER