Globalisering; åtte nøkkelbegreper

Globalisering; åtte nøkkelbegreper - Thomas Hylland Eriksen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Hylland Eriksen
DIMENSJON
10,25 MB
FILNAVN
Globalisering; åtte nøkkelbegreper.pdf
ISBN
4739476606418

BESKRIVELSE

Hvis det er riktig at vi lever i en globalisert verden, hva innebærer dette for økonomi, politikk, kultur, arbeid og fritid, selvbilder og identitet? I denne velskrevne innføringsboken tilbys studenten en oversiktlig og engasjerende veiviser til globaliseringen. Forfatteren har strukturert fremstillingen rundt åtte «nøkkelbegreper»: Frakobling, akselerasjon, standardisering, sammenvevning, mobilitet, blanding, sårbarhet og tilbakekobling. Boken er rik på eksempler og overgripende perspektiver, og den viser på en lettfattelig måte hvorfor globalisering har fått en så sentral plass i forskning, politikk og dagligliv. Ettersom globaliseringen på alle måter er et variert og sammensatt fenomen, har Hylland Eriksen lagt vekt på å utforske den nedenfra og komparativt. For å forstå globalisering er det like viktig å studere lokalsamfunn som transnasjonale fenomener. «Globalisering - åtte nøkkelbegreper» er i hovedsak identisk med en bok forfatteren utga på engelsk i 2007 («Globalization. The Key Concepts»). Den norske utgaven er en gjennomgående revidert utgave hvor forfatteren, som selv har oversatt den, har foretatt enkelte endringer for å tilpasse teksten til norske forhold.Boken er pedagogisk lagt opp, med eksempler i tekstbokser, kapittelsammendrag, spørsmål og diskusjonsoppgaver, kommenterte forslag til videre lesning og et godt stikkordsregister.«Boken passer nær sagt alle samfunnsvitenskapelige fag på bachelornivå...og det er sannsynlig at også en rekke mastergradskurs vil ta imot den med åpne armer. Pedagogisk er boken forbilledlig strukturert, med interessante oppgaver til hvert kapittel»Hans Erik Næss, Sosiologisk tidsskrift Nr 02 - 2009.

Internasjonal migrasjon. Et samfunnsvitenskapelig innføring, s.

Dermed tar lokal kultur opp i seg internasjonal kultur ... Forfatter: Eriksen, Thomas Hylland; Tittel: Globalisering: åtte nøkkelbegreper; Språk: Språk: Norsk (Bokmål) Hylleplassering: 303.482 E; Klassifikasjon «Globalisering - åtte nøkkelbegreper» er i hovedsak identisk med en bok forfatteren utga på engelsk i 2007 («Globalization. The Key Concepts»).

RELATERTE BØKER