Annerledestenkerne; kreativitet i vitenskapens historie

Annerledestenkerne; kreativitet i vitenskapens historie - Per Arne Bjørkum | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Arne Bjørkum
DIMENSJON
4,93 MB
FILNAVN
Annerledestenkerne; kreativitet i vitenskapens historie.pdf
ISBN
7710417677187

BESKRIVELSE

Annerledestenkerne en fascinerende reise i kreativitetens historie. Boken handler om mennesker som hadde mot til å utfordre etablerte oppfatninger - og som derfor kom til å stå bak mange av vitenskapens viktigste vitenskaplige fremskritt. Leseren får innblikk i hvordan disse tenkte, kampene de måtte kjempe, lidenskapen, skuffelsene og gleden. «(Her) vil man lære mye, ikke bare om vitenskap, men også om kreativitet, og verdien av det å kunne innta andre, og andres, perspektiver. «Annerledestenkerne» gir samtidig en grundig beskrivelse av den kreative prosessen som er en forutsetning for å kunne frembringe nye lover og teorier som beskriver naturen. Den tar for seg hvordan nye ideer oppstår og hvordan vitenskaplige teorier konstrueres, etableres og testes på bakgrunn av disse ideene.» Bjørn Vassnes, Klassekampen. Dette er en bok for alle som er interesserte i en grundigere forståelse av forskningens vesen og dens betydning for utviklingen av det moderne samfunn. 4. utgave byr på mye nytt, spennende stoff. Einstein og hans måte å tenke om viten på har fått større plass. Det samme har kvantefysikken, årsak-virkning-forklaringer og kritikk av postmodernismen. Med sine mange interessante historier og artige anekdoter viser Annerledestenkerne at naturvitenskap kan være svært underholdende lesning! «En av de mest spennende bøkene jeg har lest på norsk». Professor Martin Ystenes, NTNU «Jeg mener at denne boken er et storverk, intet mindre», Per Egil Hegge, Aftenposten

april 1952) er en norsk forsker i Statoil.Han har skrevet boka Annerledestenkerne (1998), hvor han argumenterer for at framskritt innen vitenskapene kommer fra de som våger å tenke radikalt annerledes.. Bjørkum tok doktorgrad ved Universitetet i Oslo, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet i 1992.Han er utdannet cand.real.

ISBN 978-82-15-01536-1 Kjøp Annerledestenkerne fra Bokklubber Boken handler om vitenskapsmenn og forskere som utfordret vedtatte sannheter i sin samtid. Ved hjelp av eksempler fra vitenskapens historie vises det hvordan disse arbeidet, hva de kom fram til, og hvordan deres teorier og resultater ble motatt og motarbeidet. Annerledestenkerne kreativitet i vitenskapens historie Per Arne Bjørkum.

RELATERTE BØKER