Frihet er å se regnet falle uten å ha tanker

Frihet er å se regnet falle uten å ha tanker - Bjørnar Berg | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørnar Berg
DIMENSJON
7,9 MB
FILNAVN
Frihet er å se regnet falle uten å ha tanker.pdf
ISBN
5092082934609

BESKRIVELSE

Bjørnar Berg var glad i tankene - så lenge de lystret. Med to romaner på samvittigheten, Terroristen og Circulus (innkjøpt av Norsk Kulturråd), vet han mye om kreativitet, tenkning og indre motstand. I denne boken legger han fiksjonen til side og inviterer til åpen dialog med sitt credo: "Jeg føler hvordan hjertet banker under hånda mi. Når jeg legger hånda på hodet, kjenner jeg ingenting". Berg, utdannet som journalist, trekker her veksler på sine studier i filosofi, etikk og litteratur ved Universitetet i Oslo. 112 mikroessays gjør dette til en lettlest, men dypsindig bok, for større bevissthet til livets egentligheter.

Frihet er å kunne ta disse valgene, og ... «Din tanke er fri» er en folkevise av sveitser-tysk opprinnelse, som hyller tanke- og ytringsfrihet. Den ble på 1980-tallet oversatt til norsk av visesangeren Alf Cranner, og ble deretter en signatursang for sekulær humanisme her til lands. Meyer hadde åpenbart ingen bred støtte hos fagfolkene sine, hun har ikke spisskompetanse på noen av SSBs fagområder og hennes formelle mandat er fra regjeringen.

Jeg husker det godt. På samme måte er det heller ikke lett å kontrollere tanker. Professorens råd er å prøve å ikke forfølge tankene, men heller forsøke å fokusere på det som er her og nå. Vi hadde en så intens forbindelse at jeg var overbevist om at det å leve uten han ville vært så mye verre, enn å dele han med en annen kvinne.

RELATERTE BØKER