Elskeren

Elskeren - Marguerite Duras | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marguerite Duras
DIMENSJON
8,53 MB
FILNAVN
Elskeren.pdf
ISBN
6314772501248

BESKRIVELSE

La meg få legge til at jeg er femten og et halvt år. Det er på en ferge som krysser Mekongfloden.Slik begynner Marguerite Duras kjærlighetshistorien om den unge, franske skolepiken som på en ferge over Mekongfloden møter en styrtrik kineser - et møte som skal vise seg å bli opptakten til et intenst erotisk forhold. Relasjonen dømmes raskt av strenge tradisjoner og rasefordommer: Elskerens far har andre planer for sønnen, mens hennes familie tilhører den koloniale klassen.Elskeren er en fortelling om umulig kjærlighet, og romanen ble hedret med Goncourt-prisen, Frankrikes gjeveste litterære utmerkelse, i 1984. Boken ble også årets mest omdiskuterte og leste i Frankrike dette året. Siden den gang har romanen befestet sin posisjon som en av europeisk litteraturs moderne klassikere.....

Første gang skete det i Elskeren i 1984 og skal man sige set kort, kan historien sagtens tåle at blive fortalt igen.. Historien finder sted i Kina, kineseren er fra Manchuriet og rig, mens barnet lever fattigt pga.

En sensasjon. "Historien om mitt liv eksisterer ikke", skrev Marguerite Duras i romanen "Elskeren" fra 1984, som ble en sensasjon i et opplag på nesten to millioner, og som ble kjent av enda flere gjennom Jean-Jacques Annauds filmatisering i 1992."Jeg hadde lyst til å lese en bok om meg selv", var utgangspunktet. I Elskeren ser en eldre kvinnelig hovedperson tilbake på sitt første kjærlighetsforhold som ung jente.

RELATERTE BØKER