Selbuvotter

Selbuvotter - Anne Bårdsgård | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Bårdsgård
DIMENSJON
4,7 MB
FILNAVN
Selbuvotter.pdf
ISBN
3498114457175

BESKRIVELSE

Hva er en Selbuvott og hvordan strikkes den? Vi finner Selbuvotter overalt i Norge, og det er til dels uenighet om hva en ekte selbuvott er. Med egna garn og tynne pinner har forfatteren og strikkere i Selbu gjenskapt vottblad, grep, stælpe, toppinj, vekk, tommelkile og tommåsfinger til bladvotter og fingervotter etter gamle mønstre. Selbuvotter presenterer vottetradisjonen i Selbu fra 1850-tallet og fram til i dag. De eldste vottene ble brukt som stasplagg og finere gaver, ofte til brudgommen og hans familie. Vottene var håndverk på høyt nivå både med tanke på ullsortering, spinning, strikking og originalitet i mønsterkonstruksjon. Senere ble votteproduksjon en viktig inntektskilde for Selbu. Mange tonn votter er produsert opp gjennom årene. Mønstrene ble standardisert, men ennå i dag lages nye mønster og nye kombinasjoner. Selbuvotter er ei vakker bok og ei skattekiste for strikkere. Mønstersamlingen i boka kan kombineres på utallige måter og framgangsmåtene er forklart både i tekst og bilder. Et utvalg votter blir grundigere omtalt med mønster. De er hentet fra eldre mønsteropptegnelser, eldre votter eller foto av eldre votter.

Kan også bruke annet barn i samme tykkelse. Søk etter selbuvotter på Kelkoo. Sammenlign tilbud på selbuvotter fra våre nettbutikker og les brukervurderinger som hjelper deg å velge. Viking Superwash Votter 1213-12 Størrelse Dame GARNALTERNATIV: Viking Superwash ( 100% ull, superwash ), Viking Alpaca Sport ( 30% alpakka, 40% merino ull, 30% nylon), Viking Sportsragg ( 60% ull, 20% nylon, 20% akryl), Viking Sportsgarn ( 100% ull), nøster à 50g.

Vottene var håndverk på høyt nivå både med tanke på ullsortering, spinning, strikking og originalitet i mønsterkonstruksjon. Selbuvotter Innimellom alt annet måtte jeg forsøke meg på ett par Selbuvotter. Også denne gangen har jeg brukt Ulrika superwach fra Svarta Fåret , et garn jeg er super fornøyd med. kaller det selbuvotter, så blir det ikke helt bra, sier Inger Kristiansen, daglig leder ved Selbu Husflid til Nea Radio.

RELATERTE BØKER