Freud, psykoanalyse og litteratur

Freud, psykoanalyse og litteratur En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,61 MB
FILNAVN
Freud, psykoanalyse og litteratur.pdf
ISBN
6564295656057

BESKRIVELSE

En artikkelsamling i grenselandet mellom psykoanalyse og litteratur - to fagfelt som har mye fellesSigmund Freud øvde stor innflytelse på kulturlivet i hele Vesten. I forbindelse med. Gyldendals utgivelse Sigmund Freud:..Mellom psykoanalyse og litteratur i 2011 ble det holdt et seminar i Oslo. Nå foreligger et skriftlig avtrykk av seminaret, i form av artikler av psykoanalytikere og forfattere. Her berøres forbindelseslinjer mellom psykoanalyse og litteratur i sin alminnelighet, her er sonderinger rundt Freuds begrep "das Unheimliche", her reflekteres over selvbiografi, sorg og melankoli, og her nærleses forfattere som J.M. Barrie, A.S. Byatt, Roland Barthes og selvsagt, Freud selv. Ved: Atle Kittang, Torberg Foss, Sølvi Kristiansen, Kaja Schjerven Mollerin, Nikolaj Frobenius, Knut Stene-Johansen, Tonya Sue Madsen,. Hans Herbjørnsrud, Irene Engelstad og Siri GullestadDette er tekster.som kiler seg inn i.overgangen mellom disse to fagfeltene som har så mye felles, som begge må bygge på en intens og dyp kunnskap om menneskesinnet,.som gjerne vil bringe det vanskelige og bortgjemte opp og frem, som begge elsker case stories, sykehistorier, biografier, livshistorier, fortellinger, drama og drømmer. Som begge er besatt av løgn og forbannet dikt - som kanskje når alt kommer til alt bygger hele sitt eksistensgrunnlag på løgn og forbannet dikt - ja og så litt sannhet, da..Janneken Øverland og Irene Engelstad redigerer boka..

Ifølge Freuds senere opfattelse kan personligheden ifølge Freuds personlighedsmodel opdeles i Jeg'et, Det ("underjeg'et") og Overjeg.Eller på latin: Ego, Id og Superego. Det'et er menneskets (asociale) drifter, mens Superego er jeg-ideal, samvittighed og kritisk selvobservation.Jeg'et forsøger at tilfredsstille Det'ets drifter på en måde, der ikke er i konflikt med ... Kjøp Mellom psykoanalyse og litteratur fra Tanum Et utvalg av Sigmund Freuds tekster fra grenselandet mellom psykoanalysen og diktningen.

I forbindelse med. Gyldendals utgivelse Sigmund Freud:..Mellom psykoanalyse og litteratur i 2011 ble det holdt et seminar i Oslo.

RELATERTE BØKER