Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis

Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis - Per Ivar Hjeldsbakken Engevold | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Ivar Hjeldsbakken Engevold
DIMENSJON
12,64 MB
FILNAVN
Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis.pdf
ISBN
8506307748390

BESKRIVELSE

Thor Heyerdahl var ikon for en hel nasjon. Han var eventyreren som fanget verdens oppmerksomhet med sine spektakulære flåteferder. Selv anså han seg først og fremst som vitenskapsmann. Det var teorier om folkevandringer i menneskets tidlige historie som lå bak ekspedisjonene og utgravingene som han ble berømt for. Som forsker var Heyerdahl kontroversiell. Han solgte millioner av bøker og hadde en trofast tilhengerskare, men møtte samtidig kraftig motstand blant seriøse fagmiljøer. Gjennom sin lange karriere ble han ved flere anledninger beskyldt for å bedrive ren pseudovitenskap. Hvorfor møtte han så voldsom kritikk, og hva var det egentlig han prøvde å bevise?Det finnes en sammenheng i Thor Heyerdahls teoriverden: Jakten på et mystisk lyshudet folk som hadde spredd sin storslagne kultur til Midtøsten, Nord-Afrika, Maldivene, Kanariøyene, Sør-Amerika og Polynesia. Men hvor kom de fra? Atlantis?Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis går i dybden på Heyerdahls teoriverden og kaster nytt lys over en av Norges største helter.

Lyng (1873-1965). Hans mor var leder for byens museumsforening, og hennes sterke tro på Charles Darwins evolusjonsteori inspirerte sønnens interesse for zoologi og antropologi.

Humanist forlag, 2019 Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis av Per Ivar Hjeldsbakken Engevold innbundet, 2019, Norsk (bokmål), ISBN 9788282821803. Thor Heyerdahl var ikon for en hel nasjon.

RELATERTE BØKER