Seljefløyta

Seljefløyta - Olav H. Hauge | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav H. Hauge
DIMENSJON
3,32 MB
FILNAVN
Seljefløyta.pdf
ISBN
9855140898255

BESKRIVELSE

Hauges tidlege og etterlatne dikt samla for første gong! I Dagboka til Olav H. Hauge kan vi lese at han på slutten av 30-talet sende inn diktmanuset «Seljefløyta» til Norli forlag. Manuset blei refusert, men Hauge fekk fleire av dikta publiserte i diverse tidsskrift og aviser. Debutsamlinga Glør i oska kom i 1946, med berre få dikt frå dette manuset. I denne nye Seljefløyta er 24 dikt henta frå det opphavlege manuset. Med i boka er også einskilde dikt frå 1940-1979: Dei er kvasse og humoristiske kommentarar over livet og kvardagen. For første gong blir dette materialet samla i bokform, og boka gir oss eit utfyllande bilete av lyrikaren Olav H. Hauge. Utvalet er redigert av Bodil Cappelen.

Kjent over hele løvskogområdet fra Spania i vest til Korea i øst. I Norge er det dokumentert et dusin forskjellige varianter.

Nielsen Foto Anders Eide Flere bilder/ more photos: Seljefløytelaging Gammelbrua Seljefløyta kalles gjerne vårens instrument, og den opprinnelige barkerørsfløyta kunne av naturlige grunner bare lages og brukes om våren. Plastrørs- fløyta som Egil Storbekken utviklet på 1960- tallet gjorde den til et helårsinstrument. Aktuelle kompetansemål i læreplanen Læreplan i naturfag.

RELATERTE BØKER