Korsfareren; Sigurd Jorsalfare og hans verden

Korsfareren; Sigurd Jorsalfare og hans verden - Trond Norén Isaksen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trond Norén Isaksen
DIMENSJON
5,23 MB
FILNAVN
Korsfareren; Sigurd Jorsalfare og hans verden.pdf
ISBN
9642790742006

BESKRIVELSE

For 900 år siden dro et stort antall nordmenn med den 18 år gamle kong Sigurd Jorsalfare i spissen til Midtøsten. Norske historikere har hatt vanskelig for å forstå hvorfor, men Sigurd og mennene hans dro verken på vikingtokt eller statsbesøk. De var hellige krigere. I denne første biografien om Sigurd Jorsalfare får vi omsider historien om det norske korstoget satt inn i den internasjonale konteksten som Snorre gikk glipp av, men som latinske, arabiske og bysantinske kilder forteller om. Dermed får vi også forståelsen av hvor viktig det norske bidraget til korsfarersaken var på en tid da korsfarerrikene var kringsatt av fiender og muslimene var i ferd med å samle seg til jihad. Mange av Sigurd Jorsalfares menn svek ham, men kongen fortsatte å arbeide for korsfarersaken inntil han gikk fra forstanden og etterlot seg et kongerike på randen av borgerkrig. Dette er historien om middelalderens norske fremmedkrigere.

Hent i butikk Ukjent lagerstatus. Fri frakt.

I arbeidet med boka Korsfareren - Sigurd Jorsalfare og hans verden har historikeren Trond Norén Isaksen benyttet ... Korsfareren - Sigurd Jorsalfare og hans verden, Oslo: Historie & Kultur, 2018; Norges krone. Kroninger, signinger og maktkamper fra sagatid til nåtid, Oslo: Historie & Kultur, 2015; Kvinne blant konger.

RELATERTE BØKER