Født til frihet

Født til frihet - Tore Rem | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Rem
DIMENSJON
10,59 MB
FILNAVN
Født til frihet.pdf
ISBN
4978196147977

BESKRIVELSE

Hvem var Jens Bjørneboe? Hva var det ved denne skikkelsen som gjorde ham så myteomspunnet? Og hvordan endte skipsredersønnen fra Kristiansand til slutt opp som anarkist på øya Veierland - og med å ta sitt eget liv?Med annet bind av Tore Rems store biografi avsluttes fremstillingen av et helt usedvanlig mangfoldig og motsetningsfylt menneskeliv.I Født til frihet kommer fortellingen om den Jens Bjørneboe svært mange vil ha et sterkt forhold til. Det er i disse årene - fra han kaster seg inn i fengselsdebatten romjulen 1959 og til han dør i 1976 - at han blir "Jens Bjørneboe", slik han har levd videre. Som fortelling, som myte, som eksempel. Rem skildrer Bjørneboes utallige engasjementer, fra kriminalomsorg til ytringsfrihet, fra teaterarbeid til motstand mot Vietnam-krigen. Her er fortellingen om forfatteren som skrev Bestialitetens historie. Her er mannen som ble venstreradikaler, dømt som pornograf for Uten en tråd og som alltid støttet ungdommen i deres opprørstrang. Her er livsstilsrebellen og han som sist i livet skrev bestselgeren Haiene.Denne biografien rommer også de nære ting, portretter av ektemannen, elskeren, familiefaren og vennen. Av et varmt, nærværende, men ytterst rastløst menneske. Født til frihet er historien om det som etter hvert blir en rystende, personlig tragedie.Biografien baserer seg på et enormt nytt kildemateriale, og er i tillegg utstyrt med nær 200 illustrasjoner, svært mange av dem ukjente. Rem bringer oss tettere på denne fascinerende forfatteren enn vi noen gang tidligere har kommet. Samtidig fremstår Jens Bjørneboe både som et bilde og et motbilde av sitt land og sin tid.

Forfatter Tore Rem tilfører ny kunnskap og utfordrende perspektiver gjennom presentasjonen av Jens Bjørneboe i hans historiske sammenheng. Født til frihet Del på Facebook Del på Twitter Del på Google Plus Tips en venn på e-post Din handlekurv Holistisk helse handler om hele mennesket. For å finne balanse må vi være åpne for perspektivendring, og tørre å utforske det som er.

Rem bringer oss tettere på denne fascinerende forfatteren enn vi noen gang tidligere har kommet. Han var født til frihet, men han tålte den dårlig. Han søkte overskridelsen, men lengtet etter tilhørighet.

RELATERTE BØKER