Rumi festen

Rumi festen - Rumi | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rumi
DIMENSJON
12,89 MB
FILNAVN
Rumi festen.pdf
ISBN
4405773968961

BESKRIVELSE

Rumi (1207-1273) regnes som tidenes største sufipoet og er et av verdenslitteraturens store navn. Hans innflytelse strekker seg på tvers av Midtøstens landegrenser og etniske skillelinjer. Han er særlig høyt skattet i Afghanistan, Iran, Tyrkia, Tadsjikistan, Pakistan og blant den muslimske befolkningen i India og Bosnia, men det tidløse budskapet om kjærlighet og harmoni har funnet klangbunn langt utover regionen han tilhørte. Lyrikken hans har blitt beundret verden over i århundrer. Rembrandt, Hegel og Goethe hentet alle inspirasjon fra Rumi, Gandhi pleide å sitere ham i sine taler, og i vår tid er han faktisk en bestselgende dikter i USA og England. Denne boken inneholder et utvalg av Rumis ghazaler, masnavíer og ruba'i-er, gjendiktet direkte fra de persiske originaltekstene av Johannes Gjerdåker, Erling Kittelsen og Syamak Oweisi. Amir Mirzai har skrevet innledningen og Kari Vogt etterordet. Boken er illustrert dels av den iranske kunstneren Anahita Teymourian og dels med tradisjonelle miniatyrer.

Han ble født i Balkh i det nåværende Afghanistan og måtte flykte via Iran til han slo seg ned og døde i Konija i Tyrkia. Rumifestivalen ... Søkeresultater for Rumi - Haugenbok.no Haugenbok.no Norges raskeste nettbokhandel.

Han leses over hele Asia, men budskapet hans om kjærlighet og harmoni strekker seg langt utover denne delen av verden, og diktene skattes høyt av folk med eller uten bakgrunn i islamsk tro. Kjøp 'Rumi festen' av Rumi fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788282655187 Rumi (1207-1273) regnes som tidenes største sufipoet og er et av verdenslitteraturens store navn.

RELATERTE BØKER