Etnisk mangfold i skolen

Etnisk mangfold i skolen - Joron Pihl | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Joron Pihl
DIMENSJON
12,68 MB
FILNAVN
Etnisk mangfold i skolen.pdf
ISBN
5903461727847

BESKRIVELSE

Boken gir et innsyn i hvordan normalitet og avvik blir skap i en flerkulturell pedagogisk situasjon, og forfatteren retter et kritisk blikk mot sakkyndige utredninger av minoritetselever. Hvordan håndteres etnisk mangfold i skolen? Hva er bakgrunnen for at det er så mange minoritetselever som får spesialundervisning? Hvordan blir elevene diagnostisert? Hvilke konsekvenser får dette for etnisk marginalisering i skolen? Spørsmålene studeres både i et historisk og flerkulturelt perspektiv. Har litteraturliste og register.

Disse to kategoriene kan likevel fungere som analyseverktøy for å se på arbeidet i egen barnehage med et kritisk, reflekterende blikk. I norske skoler og barnehager har det vært tradisjon for en monokulturell pedagogisk forankring (Pihl 1999). Etnisk mangfold i skolen (Heftet) av forfatter Joron Pihl.

Du må velge størrelse før du kan legge varen i handlekurven Forventet leveringstid: 1-3 arbeidsdager Selges av Adlibris 4,2 / 5 med 2822 vurderinger. ... Økt etnisk mangfold og en større bevissthet om de prosesser som bidrar til marginalisering og utestenging, er et viktig utgangspunkt for vår forskning og faglige aktivitet.

RELATERTE BØKER