Barna og seksualiteten

Barna og seksualiteten - Margrete Wiede Aasland | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Margrete Wiede Aasland
DIMENSJON
10,35 MB
FILNAVN
Barna og seksualiteten.pdf
ISBN
1727872621208

BESKRIVELSE

Barn og seksualitet og seksuelle overgrep mot barn er svært vanskelige temaer for de fleste av oss. Barn leker og utforsker. Det er vi voksne som kaller barnas utforskningsaktiviteter av kjønn og kjønnsorganer for seksuelle. I denne boken viser forfatteren hvordan barn har glede av å utforske kroppen sin, også sammen med andre barn, og hvordan voksne kan bidra til å gjøre barna trygge og styrke denne gleden. Voksne som selv føler seg trygge og har kunnskap gir også god svar, og trygge voksne vil også kunne hjelpe barna til å stille de spørsmålene det kan være vanskelige for dem å stille. Den erfarne sexologen og terapeuten Margrete Wiede Aasland tar i denne boken for seg hvordan barn utforsker sin egen og hverandres kropper på ulike alders- og utviklingstrinn. Hvordan kan så voksne møte barna på en god måte når de leker det voksne gjerne kaller «seksuelle leker», onanerer eller spør om seksualitet?I boken gir forfatteren tips og veiledning til voksne og omsorgstakere, og svarer på sentrale og vanskelige spørsmål, blant annet om: Hva er vanlig «seksuell» atferd hos barn? Hva skal til for at barn blir trygge, også på sine seksuelle følelser? Hvordan kan voksne snakke med barna om «seksuell atferd» på en god måte?Boken er skrevet for studenter og yrkesutøvere som arbeider med barn. Den er også nyttig for foreldre eller andre som har omsorg for barn.

Det kan avverge seksuelle overgrep, mener ekspert. Helt siden hun utdannet seg som barnehagelærer i 1980 har tema om barna og seksualiteten vært noe hun har jobbet mye med. Siden den gang har hun både tatt sexologi, karakteranalytisk terapi og klinisk arbeid med par som videreutdanninger. Barna og seksualiteten er skrevet for de som jobber med barn, utdanner seg til å jobbe med barn, har omsorg for barn eller selv er foreldre.

I noen tilfeller er det nødvendig å strukturere barnas Ekspert: - Lær barna om seksualitet og kropp. Foreldre må tørre å være nakne foran barna og lære dem om kropp.

RELATERTE BØKER