Antarktis

Antarktis - Tom Schandy | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tom Schandy
DIMENSJON
7,16 MB
FILNAVN
Antarktis.pdf
ISBN
7456986287710

BESKRIVELSE

Dette er boka om Antarktis. Her får du vite litt om det meste. Den mektige naturen blir grundig beskrevet. Her kan du lære om klima og isforhold, om tørre daler, vulkaner og mystiske innsjøer under isen. De mange øyene omkring selve kontinentet er vel så spennende og har fått sitt eget kapittel hvor du blant annet kan lese om Falklandsøyene, Sør-Georgia, Heard, Kerguelen, Aucklandøyene og Macquarieøya. Dyre- og fuglelivet er viet stor plass. Møt de enorme elefantseler, de hissige pelsselene, albatrossene, kjempepetrellene og de mange pingvinartene. Keiserpingvin og kongepingvin er blant de mest kjente, men boka forteller også om mer ukjente arter som hvitkinnpingvin og guløyepingvin. Boka tar også for seg polarheltenes fascinerende historie - alt fra nordmannen Borchgrevinks overvintring i hus på selve kontinentet, svenske Nordenskjölds fantastiske overlevelseshistorie, kappløpet mellom Scott og Amundsen og Shackletons legendariske redningsoperasjon til norsk hvalfangsthistorie og de norske Norvegia-ekspedisjonene som annekterte Bouvetøya, Dronning Maud Land og Peter I Øy for Norge. Forskning og klimaforandringer har selvfølgelig fått sin plass i boka, for Antarktis er i dag nøkkelen for å forstå den globale oppvarmingen. Skulle de enorme ismassene i Antarktis smelte, ville det bety dramatiske forandringer for hele jorda. Bokas store utvalg av bilder - både fra nåtid og fortid - gjør denne boka til en helt spesiell opplevelse! Forfatter og hovedfotograf er Tom Schandy.

Antarktis blev opdaget i slutningen af januar 1820. Reisande til Antarktis pliktar å gjere seg kjende med spesielt verna område, kulturminne eller historiske stader og følgje reglane som gjeld for det enkelte området. Dersom ein skal gå inn i eller engasjere seg i aktivitet innanfor spesielle verneområde (Antarctic Specially Protected Areas - ASPA), må ein ha særskilt løyve frå Norsk Polarinstitutt. Antarktisk geografi er dominert av den sørlege, polare plasseringa og derfor av is.

"Hvis istapet på den antarktiske halvøya og i deler av Vest-Antarktis fortsetter å øke i samme tempo som de siste par tiårene, vil tapet der bli større enn den pågående isoppbyggingen i Øst-Antarktis". Antarktis er spredt over 5,4 millioner kvadratkilometer, og er nesten en og en halv gang større enn USA. Det er dermed det femte største kontinentet i verden. Die Antarktis (altgriechisch ἀνταρκτικός antarktikos „der Arktis gegenüber") umfasst die um den Südpol gelegenen Land- und Meeresgebiete, also im Groben den Kontinent Antarktika und den Südlichen Ozean (Südpolarmeer, Antarktik).

RELATERTE BØKER