Bibelen på slakk line

Bibelen på slakk line - Raymond Lillevik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Raymond Lillevik
DIMENSJON
9,50 MB
FILNAVN
Bibelen på slakk line.pdf
ISBN
6672259741811

BESKRIVELSE

Bibelforskningen og kirkens forkynnelse - er et balansert samspill fortsatt mulig? Har Gud selv gitt oss Bibelen? Når en historisk-kritisk lesning stadig 'avkler' teksten dens guddommelige inspirasjon, kan den fortsatt ha bæreevne som hellig skrift ? På hvilken måte skal den egentlig leses? Som en tekstlig autoritet for sannheten i teologi og etikk - eller på linje med andre inspirerende og samfunnsdannende historiske tekster? I tradisjonell kristendom har «ditt ord» vært knyttet til Bibelen: «Samme natt Jesus ble arrestert, ba han ifølge Johannesevangeliet Gud passe på disiplene med disse ordene: «Hellige dem i sannheten, ditt ord er sannhet.» Og i Norge har det i mange kirker vært vanlig for prester og pastorer å starte sin søndagspreken med bønnen: «Hellige Gud, hellige oss i sannheten. Ditt ord er sannhet.» Ordene er altså blitt knyttet til lesingen av bibeltekster og forkynnelsen. Forfatterens tenkning søker å forene bibelforskning og forkynnelse med utgangspunkt i henologi (helhetssyn), kristologi (Jesu Kristi to naturer: Gud og menneske) og inkarnasjon - at Gud fornedret seg gjennom å bli menneske med de begrensninger dette innebærer. Kan tanken om at Gud fornedrer seg også i skriften, både i dens tilblivelse og fremtoning, være sann? Selv om dette er en fagbok, er den skrevet med populærvitenskapelig penn, der forfatteren har mottatt støtte fra Det faglitterære fond. «Fører en historisk-kritisk lesning av Bibelen til en devaluering av de bibelske skrifter som myndige ord fra Gud til kirken og verden? Dette er en viktig bok om bibelbruk og bibelforståelse i dag, som bringer en ny, helhetlig tenkning til torgs» Torleif Elgvin, professor i bibelfag.

Ofte utgivelser som belyser menneskets eksistens, iblant dybdene i den kristne erfaringen. «Bibelen på slakk line» er anmeldt av ringreven Erling Rimehaug i Vårt Land i dag: «…jeg synes den har så mange spennende innfallsvinkler at den fortjener å bli lest og diskutert.» Vi gleder oss over hans oppfording og bærer over med kritikken til forfatter og forlag for det han kaller «doktoravhandlingens språk.» Bibelen på slakk line av Raymond Lillevik heftet, 2020, Norsk (bokmål), ISBN 9788292922613. Bibelforskningen og kirkens forkynnelse - er et balansert samspill fortsatt mulig? Har Gud selv gitt oss Bibelen? Når en historisk-kritisk lesning ... Søk etter bibelen den hellige skrift på Kelkoo.

Del bibelvers med venner, marker og legg til bokmerker til bibeltekster, og leseplaner til en daglig vane. Tilgjengelig for iOS, Andriod, Blackberry, Windows Phone med mer. Bibelen på slakk line | Bibelforskningen og kirkens forkynnelse - er et balansert samspill fortsatt mulig? «Fører en historisk-kritisk lesning av Bibelen til en devaluering av de bibelske skrifter som myndige ord fra Gud til kirken og verden? Hele Bibelen er oversatt til 554 språk; dette betyr at 23 nye språk har fått en hel bibel det siste året.

RELATERTE BØKER