Svalbards historie

Svalbards historie - Thor B. Arlov | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thor B. Arlov
DIMENSJON
11,23 MB
FILNAVN
Svalbards historie.pdf
ISBN
2681970897917

BESKRIVELSE

I denne boken gir historikeren Thor Bjørn Arlov en populærvitenskapelig fremstilling av øygruppens historie fra oppdagelsen i 1596 og frem til våre dager. Boken er bygd opp av tematiske kapitler om blant annet fangst og fiske, vitenskapelig utforskning, industriell virksomhet, politiske forhold og samfunnsutvikling. Det er lagt vekt på å vise de lange linjene og de store sammenhengene i Svalbards historie, uten å gå glipp av de viktige detaljene. Boken gir både oversikt og innsikt. Stoffet er formidlet på en lettfattelig og engasjerende måte, som ikke krever at leserne har spesielle kunnskaper om Svalbard eller historisk vitenskap på forhånd. Forfatteren er en av de fremste kjennere av Svalbards historie og har tidligere skrevet en rekke bøker og artikler om emnet. Han har også bodd og arbeidet på øygruppen i flere år, men er nå ansatt ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim. Svalbards historie ble utgitt første gang i 1996.

Helt siden den gang har jeg visst at jeg ville jobbe med historie og arkeologi, sier Per Kyrre Reymert (72). Svalbard: Svalbards historie 1596-1965. Bd 1-3.

Denne kategorien har kun følgende underkategori. N Norske fangststasjoner på Svalbard‎ (60 sider) Sider i kategorien «Svalbards historie » Under vises 28 av totalt ... Pris: 458,-.

RELATERTE BØKER