Med kaldt blod

Med kaldt blod - Truman Capote | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Truman Capote
DIMENSJON
4,66 MB
FILNAVN
Med kaldt blod.pdf
ISBN
9337173579030

BESKRIVELSE

15 november 1959 ble fire medlemmer av familien Clutter myrdet i den lille byen Holcomb i Kansas, USA. En udåd gjennomført med kaldt blod - grusomt og tilsynelatende helt meningsløst. Noen måneder senere arresteres to unge, forkomne menn, Richard «Dick» Hickock og Perry Edward Smith, for mordet. Truman Capote, en av USA`s mest kjente moderne forfattere, søkte opp stedet for morderne, intervjuet naboer, politi og vitner som var slekt med ofrene og de skyldige. Han fulgte rettsaken og ble de dømtes fortrolige. Da han etter henrettelsen publiserte Med kaldt blod, ble den umiddelbart en bestselger. Med kaldt blod er en av klassikerne innen true crime; en rystende reportasje og en mesterlig roman som alle i sjangeren strekker seg mot. «Truman Capote`s fortelling om et grusomt drap i Kansas er det nærmeste man kommer den store amerikanske romanen - en spennende og rørende skildring av den ene drapsmannens vei til galgen.» Herman Wiilis «En trollbindende og smått klaustrofobisk gjenfortelling av drapet på hvetebonden Herbert Clutter, hans invalide kone og deres to barn. Boka regnes som et av de første eksemplene på sjangeren true crime. Et must read for sjangerentusiaster.» Jørn Lier Horst

Utskjelt og utsolgt: Laurent Obertones forrige utgivelse, essayet «La France Orange Mécanique», gjorde sterke koblinger mellom innvandring og kriminalitet. Etter en lang rettergang og en enda lengre venting i dødscellen henges de, med kaldt blod, i Kansas statsfengsel 14. april 1965.

Etter en lang rettergang og en enda lengre venting i dødscellen henges de, med kaldt blod, i Kansas statsfengsel 14. april 1965. Kjøp Med kaldt blod fra Bokklubber 15 november 1959 ble fire medlemmer av familien Clutter myrdet i den lille byen Holcomb i Kansas, USA.

RELATERTE BØKER