Veiledning for barnehagelærere

Veiledning for barnehagelærere - Nina Carson, Åsta Birkeland | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nina Carson, Åsta Birkeland
DIMENSJON
5,27 MB
FILNAVN
Veiledning for barnehagelærere.pdf
ISBN
4579817351896

BESKRIVELSE

Veiledning for barnehagelærere har som siktemål å gi leseren praktisk hjelp til å komme i gang med veiledning. Den kan brukes i veiledningsopplæringen i barnehagelærerutdanningen og vil også være et nyttig redskap i kompetanseutviklingen i barnehagen og for barnehagelærere som ønsker å utvikle seg som veiledere. Boken kan også brukes i videreutdanningen i veiledning. Boken er revidert på bakgrunn av Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (2017), nyere forskning og tilbakemeldinger fra lesere. Praktiske eksempler får stor plass i fremstillingen. Her er eksempler på veiledningsgrunnlag, på fasene i veiledningen, på bruk av sirkulære spørsmål og gestaltspørsmål og på etiske dilemmaer i veiledningen. Veiledning drøftes ikke isolert, men knyttes til prosesser som refleksjon, danning og læring. Boken drøfter også sammenhengen mellom veiledning, vurdering og skikkethetsvurdering.

Nå kommer anbefalinger om hvordan god veiledning bør gjennomføres. barnehagelærere i barnehage skal få tilbud om veiledning. I Bergen kommune skal nyutdannede barnehagelærere få støtte og veiledning det første yrkesåret etter endt utdanning.

Det skal lages en plan for arbeidet. Veileder må ha erfaring og være kvalifisert til oppgaven. Studieside for Pedagogisk veiledning for praksislærere og barnehagelærere, emne 1.

RELATERTE BØKER