Historisk forsking, forståing og forteljing

Historisk forsking, forståing og forteljing - Ingar Kaldal | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingar Kaldal
DIMENSJON
10,49 MB
FILNAVN
Historisk forsking, forståing og forteljing.pdf
ISBN
9623935439067

BESKRIVELSE

Boka gir ei innføring i kva det vil seie å utforske noko historisk. Forfattaren gjennomgår metodiske sider ved bruk av historisk materiale, og ulike typar historiske forklaringar blir diskuterte. Særleg vekt blir lagd på å presentere perspektiv som er vorte aktualiserte i seinare år, der spørsmål om historie som litteratur og forteljing har stått sentralt. Forfattaren reflekterer over kva det vil seie å studere menneskeliv, kultur og samfunn historisk, og kva eit slikt studium byr på både av problem og potensial. Til slutt gir boka ei kritisk drøfting av nokre av dei vanlegaste grunnane til å søke historisk kunnskap og forståing. Boka er skriven for studentar og forskarar i historie, og er også relevant for andre fag der historisk forståing er viktig, som etnologi, antropologi, sosiologi og andre samfunns-, kultur- og mediefag. Har stikkordregister.

Historisk forsking, forståing og forteljing . ISBN 9788252157499, 2003, Ingar Kaldal .

Skickas inom 2-5 vardagar. Köp boken Historisk forsking, forståing og forteljing av Ingar Kaldal (ISBN 9788252157499) hos Adlibris.

RELATERTE BØKER