Periodesystemet

Periodesystemet - Unni Eikeseth, Annette Lykknes | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Unni Eikeseth, Annette Lykknes
DIMENSJON
12,13 MB
FILNAVN
Periodesystemet.pdf
ISBN
6115154522961

BESKRIVELSE

Visste du at kalium kan forhindrer kvikkleireskred, at svovel gir vonde kroppslukter, eller at jern kan bidra til å løse klimakrisa? I denne boka blir du kjent med periodesystemets geniale organisering av alle grunnstoffene i verden - og du får viktig kjemikunnskap. Når man lærer periodesystemet å kjenne, kan man nemlig bruke det til å forutsi grunnstoffenes egenskaper og oppførsel i kjemiske reaksjoner. Naturvitenskapen har utviklet seg fra alkymi til kjernekjemi i takt med oppdagelsen av nye stoffer. Gjennom et knippe historier som spenner fra hydrogen til oganesson, gir boka et innblikk i hvilken betydning grunnstoffene har for samfunnet. Forfatterne tar deg også med inn på laben og viser deg hvordan forskere har gått fram for å avdekke naturens hemmeligheter. Med et kulturhistorisk blikk på vitenskapelige eksperimenter - fra alkymistene på 1600-tallet til forsøk med supertunge grunnstoffer i moderne laboratorier - får du fengende historier fra en fire hundre år lang forskningsprosess. Dette er en bok for deg som elsker kjemi - og for deg som ikke visste at du gjorde det!

Hensikten med dette nettstedet er å få en norsk side om grunnstoffene med fokus på norske forhold som for eksempel norsk industri og norske forekomster. Periodesystemet er en oversikt over alle grunnstoffene som utgjør byggesteinene i absolutt alt i hele verden. Fra hydrogen, som med nummer 1 troner øverst til venstre, videre til helium, litium, beryllium, bor, karbon, nitrogen og oksygen. Periodesystemet er organisert slik at de stoffene som har like egenskaper er plassert under hverandre, i samme gruppe, de har like mange elektroner i sitt ytterste skall.

Dette er en bok for deg som elsker kjemi - og for deg som ikke visste at du gjorde det! Periodiska systemet, även kallat grundämnenas ordning, [1] är en indelning av grundämnen och atomslag efter deras ökande atomnummer (antal protoner i kärnan), och även kemiska och fysikaliska egenskaper samt elektronkonfiguration i de yttre elektronskalen. Denna ordning visar periodiska trender, såsom grundämnen med liknande egenskaper i samma kolumn (). Periodesystemet - en historie om lagarbeid av Annette Lykknes (s.

RELATERTE BØKER