Løvetannbarn

Løvetannbarn - Marie H. Helgerud | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marie H. Helgerud
DIMENSJON
11,62 MB
FILNAVN
Løvetannbarn.pdf
ISBN
2336400176405

BESKRIVELSE

Løvetannbarn er barn som til tross for en traumatisk eller utfordrende oppvekst har greid seg bra. Lik løvetann som kan lyse sterk og stolt mot oss fra et hardt asfaltbelagt fortau, har disse barna trosset motgang og smerte, og viser oss at det likevel går an å leve et fullverdig liv. Marie H. Helgerud er et løvetannbarn. Tross en oppvekst med en alkoholisert mor og en fraværende far som begge døde altfor tidlig, fremstår hun i dag som en lykkelig, ung kvinne, med en lysende framtid foran seg. Dette er hennes historie, usminket og brutal, men også full av små øyeblikk av glede og håp.

Løvetannbarna er motstandsdyktige, de er robuste og stødige, beskyttet mot påvirkning av ytre omstendigheter. Dette gjelder både negativ og positiv påvirkning. OSCAR-NOMINERT! 'Intet mindre enn et mirakel.' - The Hollywood Reporter «Løvetannbarn» er blitt et fagbegrep på barn og unge som klarer seg gjennom oppveksten på tross av nesten umulige oppvekstforhold. Løvetannbarn har fått aldersgrense ni år.

I første kapittel definerer forfatteren begrepet, og beslektede begreper omtales som løvetannbarn, mestringsperspektiv, salutogenese (det motsatte av patogenese, dvs. det som skaper helse) samt opplevelse av sammenheng (sense of coherence), som kan være avgjørende for om individet bryter sammen eller ikke. Løvetannbarn har også et mangfold i sin fortelling som gjør at den griper utover Isaks tragiske historie.

RELATERTE BØKER