Inn i barnelitteraturen

Inn i barnelitteraturen - Svein Slettan | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Slettan
DIMENSJON
6,71 MB
FILNAVN
Inn i barnelitteraturen.pdf
ISBN
1031162300078

BESKRIVELSE

Inn i barnelitteraturen er ei samling artiklar om barne- og ungdomsbøker. Artiklane tek for seg mange ulike sjangrar, og vi blir presenterte for ei rekke forfattarskap, for det meste innanfor samtidslitteraturen, men også frå tidlegare tider. Desse forfattarane får særleg omtale: Ingvar Ambjørnsen, Rune Belsvik, Arne Berggren, Bente Clod, Harald Rosenløw Eeg, Håkon Evjenth, Tormod Haugen, Astrid Lindgren, Eirik Newth, Erna Osland, Joanne Rowling, Gabriel Scott, Einar Spang, Mats Wahl, Finn Øglænd og Einar Økland. Artiklane går inn på forskjellige tema i barnelitteraturen, slik som fantasi og leik, familieliv og oppseding, kjønn og identitet. Samtidig får dei fram karakteristiske trekk ved bøkene som kunstnarlege tekstar. Inn i barnelitteraturen rettar seg mot lærarar og studentar på universitet og høgskolar, og mot lærarar i grunnskolen og den vidaregåande skolen, bibliotekarar og andre som ønskjer meir kunnskap om barne- og ungdomsbøker.

Svein Slettan er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder. Han underviser i litteratur i lærarutdanninga og på studiet i skolebokkunnskap.

Maskulinitet i ungdomsromanar, pop og film (2009), og har publisert boka Inn i barnelitteraturen. i barnelitteraturen Gjennom litteraturen kan barnehagen vise barn at det er mange måter å være jente og gutt på. Det å synliggjøre et mangfold av muligheter er en utfordring for førskolelærerne.

RELATERTE BØKER