Grønne tariffavtaler

Grønne tariffavtaler Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,56 MB
FILNAVN
Grønne tariffavtaler.pdf
ISBN
6523685988618

BESKRIVELSE

Tariffavtalen er den grunnleggende reguleringsmekanismen i norsk arbeidsliv. Denne mekanismen må tas i bruk i det grønne skiftet. Samarbeid mellom arbeidslivets parter er helt avgjørende for at de nødvendige tiltakene for å håndtere klimakrisen kommer i gang. Tiltakene må være demokratisk forankret, rettferdige og effektive. Her må fagbevegelsen ta ansvar. Tillitsvalgte på alle nivåer - fra hovedorganisasjonene og ned til tillitsvalgte på arbeidsplassen - må sette miljø på dagsorden og invitere arbeidsgiver til en diskusjon om hvilke tiltak som må iverksettes. Boken gir innspill til hvordan en slik felles dugnad kan organiseres gjennom grønne bestemmelser i dagens tariffavtaler. Første del av boken gir bakgrunnsinformasjon om den norske arbeidslivsmodellen, mens del to presenterer aktuelle krav. Noen av kravene handler om de tillitsvalgtes rolle, andre er krav som hører hjemme i overenskomster og lokale avtaler. Alle kravene vil ha miljøeffekt, men det er bare når det gjelder transportkrav, at det har vært mulig å gjennomføre estimat på utslippsreduksjoner. Noen av kravene kan stilles allerede nå, mens andre trenger videreutvikling og konkretisering. Håpet er at boken vil stimulere til at dette arbeidet starter opp.

Vi har følgende formater tilgjengelige: E-bok, Heftet | 9788205542570 - Grønne tariffavtaler seiler opp som et begrep knyttet til bærekraft og det grønne skiftet. - Hva betyr grønne tariffavtaler? Jeg forstår godt at mange lurer på det, men vi kommer ikke utenom å jobbe for å fylle det med konkret innhold. Dette er spørsmål som vil bli belyst når Fafo og HK inviterer til lansering av boken «Grønne tariffavtaler».

Denne mekanismen må tas i bruk i det grønne skiftet. ... Grønne tariffavtaler (E-bok) Tariffavtalen er den grunnleggende reguleringsmekanismen i norsk arbeidsliv.

RELATERTE BØKER