Fra opprør til kaos

Fra opprør til kaos - Jon Nordenson | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Nordenson
DIMENSJON
12,52 MB
FILNAVN
Fra opprør til kaos.pdf
ISBN
8152449696983

BESKRIVELSE

Den arabiske våren skapte stor optimisme og tro på demokratisering da den brøt ut i 2010/2011. Men etter hvert som folkelige opprør i land som Syria, Jemen, og Libya ble til borgerkrig og kaos har tonen blitt en annen. «Dette er en bok til å bli klok av ... I bokens hoveddel briljerer forfatteren med sine kunnskaper og analyser ... Det er i beskrivelsene av de sosiale medienes betydning at denne boken virkelig er mesterlig.»Jan-Erik Smilden, Morgenbladet«(...) et godt bidrag til å forstå det som skjer i Midtøsten, og som i høyeste grad også angår og påvirker oss.»Erling Rimehaug, Vårt Land«Nordenson har gitt oss en meget verdifull oversikt over situasjonen i Midtøsten som medienes vanligenyhetstjeneste ikke kan gi. Han fortjener stor takk for dette.»Jon Kvalbein, Dagen«Jon Nordenson har skrevet en innsiktsfull, innholdsrik og faglig solid bok om en av samtidens største og mest sammensatte politiske dramaer. Det er i seg selv en bragd.»Nils A. Butenschøn, GnistBoken gir en velskrevet og omfattende innføring i årsakssammenhengene bak den arabiske våren, og trekker interessante, lange historiske linjer for å forklare utfallene.Axel Rudi, BabylonKonfliktene i regionen er i dag mange og uklare, utviklingen synes kaotisk og kan være vanskelig å følge, og framtidsutsiktene fremstår som diffuse og dystre. Hvorfor gikk det så galt? Denne boken tar for seg den arabiske våren og dens etterspill ved å reise og besvare to fundamentale spørsmål: Hvorfor brøt opprørene ut i hele regionen i 2010 og 2011, og hvorfor har de gitt så forskjellige utfall i de arabiske landene? Gjennom disse spørsmålene undersøker boken hva som lå bak opprørene, hvorfor de brøt ut akkurat på dette tidspunktet, hvorfor de tilsynelatende svært like opprørene ledet til veldig forskjellige utfall i de ulike landene - eksempelvis til demokrati i Tunisia og diktatur i Egypt, hvilken rolle aktivister og sosiale medier spilte, og hva vi kan vente oss i tiden fremover, for å nevne noe. Fokus er på hendelsene de siste årene, men boken trekker også linjene tilbake i historien for å forklare dagens konflikter. Gjennom et tilgjengelig og engasjerende språk gir forfatteren en grundig innføring i hvordan den arabiske våren gikk fra opprør til kaos, og peker samtidig på hvilken utvikling vi kan vente oss i årene som kommer.

Kupp, kaos og krig: Ukraina - fra opprør til oppløsning. Ett år etter statskuppet i Kiev har revolusjonen uteblitt.

24. Vi har plass til opptil 100 salgsbord på det svære loftet, og da har vi ... Jon Nordenson Fra opprør til kaos - Midtøsten etter den arabiske våren Universitetsforlaget 2018 ISBN 9788215028040; Eksterne lenker (en) Kategori:2010-2011 Arab world protests - bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons; nupi.no Opprør i Midtøsten, temapakke; dagsavisen.no Midtøsten brenner, artikkelsamling Bruken av sosiale medier spiller en viktig rolle i Midtøsten-forsker Jon Nordensons bok «Fra opprør til kaos, Midtøsten etter den arabiske våren».

RELATERTE BØKER