Den modernistiske kunsten

Den modernistiske kunsten - Clement Greenberg | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Clement Greenberg
DIMENSJON
3,12 MB
FILNAVN
Den modernistiske kunsten.pdf
ISBN
2431998173279

BESKRIVELSE

Boken inneholder kritiske tekster om den modernistiske kunsten.

Malerne Klimt og Cézanne og kompinistene Mahler og Richard Strauss var «fryktelige moderne» - de som sto nærmere avant-garden ble oftere hørt om enn hørt. Modernisme er navnet på den bølgen av avantgarde-stilarter i kunst, arkitektur, litteratur og musikk som har preget vestlig kultur fra tidlig på 1900-tallet og fremover. Begrepet modernisme går i kunsthistorien tilbake til renessansen, Arte Moderna, og henspiller da på samtidens kunst og kunstoppfatning.

Disse årene var preget av et felles, grunnleggende ønske om å skape ny musikk for det moderne menneske i det moderne samfunn. Siden vektleggingen av det nyskapende var så omfattende i denne ... Den modernistiske kunsten og litteraturen møtte kraftig motstand i 1950-årene, kan vi lese i Moment 3.Også i dag vekker den debatt.

RELATERTE BØKER