Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne

Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne - Ragnar Hanås | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ragnar Hanås
DIMENSJON
11,13 MB
FILNAVN
Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne.pdf
ISBN
4621630588666

BESKRIVELSE

Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne viser hvordan man i praksis kan ta hånd om sin egen diabetes. For å ha det bra med diabetes i dag, og for å forebygge at det oppstår komplikasjoner senere i livet, trenger enhver som har diabetes mer kunnskap om sykdommen enn hva en gjennomsnittsdoktor har. Moderne forskning viser entydig at et lavere gjennomsnittlig blodsukker minker faren for komplikasjoner senere. Denne boka gir kunnskap om hvordan man kan oppnå dette.Boka er skrevet for barnefamilier, ungdommer og unge voksne med insulintrengende diabetes. Den er nyttig for studenter og alle som kommer i kontakt med personer som har diabetes, både leger, sykepleiere, ernæringsfysiologer, barnehage- og skoleansatte, helsesøstre og annet helsepersonell. Boka egner seg også godt som kurslitteratur.Denne norske utgaven er tilrettelagt av professor dr.med. Hans-Jacob Bangstad ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet.

Forekomsten av diabetes hos barn er økende, og Norden ligger på verdenstoppen. Man antar at årsaken er en kombinasjon av arvelig disposisjon, genetiske forhold og ukjente miljøfaktorer (2). Diabetes type 1 Også kalt insulinavhengig diabetes - oppstår i alle aldersgrupper, men er mest vanlig hos barn, ungdom og unge voksne.

Som et resultat av dette produseres lite eller ikke noe insulin. Flere ungdom og unge voksne viser seg å ha diabetes 1 enn de beregninger man har lagt til grunn i Sverige. (Foto: Colourbox) Sammen med Finland og Norge troner Sverige på topp hva gjelder forekomst av diabetes 1 blant barn og ungdom. Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne viser hvordan man i praksis kan ta hånd om sin egen diabetes.

RELATERTE BØKER