Søstrene Makioka

Søstrene Makioka - Junichiro Tanizaki | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Junichiro Tanizaki
DIMENSJON
3,89 MB
FILNAVN
Søstrene Makioka.pdf
ISBN
3058005680253

BESKRIVELSE

Tanizakis krønike om søstrene Makioka er et av Japans fremste bidrag til verdenslitteraturen, en klassiker i japansk litteratur helt siden den utkom som en trilogi i 1943-1948. Vi befinner oss i Osaka rett før utbruddet av andre verdenskrig. Søstrene Makioka lever i skyggen av en storslagen og eldgammel sivilisasjon som holder dem fast i en vev av kleskoder, sosiale ritualer og regler for kurtise. Men en ny, moderne verden bryter frem. Tsuruko, den eldste og mest tradisjonstro av søstrene, har allerede flyttet til Tokyo med sin mann, et sted hvor familiens navn - det gamle samfunnets viktigste valuta - er av liten betydning. Hjemme i Osaka truer fremskrittet familiens eksistensgrunnlag, og Sachiko arbeider for å sikre fremtiden for sine to yngre søstre: den ugifte Yukiko som sliter med å finne en ektemake som tilfredsstiller familiens krav, og den livsglade lillesøsteren Taeko som driver familien til vanvidd med sine mannlige bekjentskaper.

Vi befinner oss i Osaka rett før utbruddet av andre verdenskrig. Alle som befinner seg i Oslo-området onsdag kveld, bør få med seg arrangementet Oversatt aften på Last Train kl.19 - denne gangen med Yonda! Yonda!s egen Ika Kaminka, som samtaler med NRKs Marta Norheim om fjorårets store klassikerutgivelse Søstrene Makioka av Junichiro Tanizaki. Norheim var blant de mange begeistrede anmeldere som omtalte boka, og skildret… Kjøp Søstrene Makioka fra Bokklubber Tanizakis krønike om søstrene Makioka er et av Japans fremste bidrag til verdenslitteraturen, en klassiker i japansk litteratur helt siden den utkom som en trilogi i 1943-1948.

Oversatt av Ika Kaminka i 2014. "Den blå blomst" (Aoi hana), 1922.

RELATERTE BØKER