Den 12. mann

Den 12. mann - Tore Haug, Astrid Karlsen Scott | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Haug, Astrid Karlsen Scott
DIMENSJON
9,68 MB
FILNAVN
Den 12. mann.pdf
ISBN
7869791708523

BESKRIVELSE

Ny filmutgave! Med forord av Harald Zwart.Vinteren 1943 blir tolv norske motstandsfolk om bord i «Brattholm» overrumplet av tyskerne i Troms. Elleve blir drept eller tatt til fange, bare én klarer å flykte: Jan Baalsrud. Med et forsprang på noen få hundre meter og blodspor etter seg i snøen legger han ut på krigshistoriens mest legendariske flukt. Gestapo er stadig i hælene på ham, og i storm og kulde forserer han det ugjestmilde, snødekte landskapet i håp om å komme seg over til Sverige. Underveis skal han få uvurderlig hjelp av lokalbefolkningen. Mange av dem setter livet på spill for å hjelpe Jan Baalsrud i sikkerhet.

mann er en historisk dramafilm fra 2017, som omhandler Jan Baalsruds flukt fra Rebbeneshalvøya gjennom Manndalen i Troms til Sverige våren 1943. Regien var ved Harald Zwart, og Thomas Gullestad hadde hovedrollen som Baalsrud.

Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, ... For den norske spillefilmen som er en ny versjon av Ni liv, se Den 12.

RELATERTE BØKER