Analyse av multimodale tekster

Analyse av multimodale tekster - Bjørg Hellum | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørg Hellum
DIMENSJON
5,91 MB
FILNAVN
Analyse av multimodale tekster.pdf
ISBN
1910136353470

BESKRIVELSE

Denne boka presenterer et nyttig analyseverktøy for å forstå sammenhengen mellom innhold, form og formål i disse sammensatte tekstene. Med utgangspunkt i blant annet underholdningsmedier, politiske videoer og ikoniske skilt utarbeider Bjørg Hellum her en holistisk modell som får fram sider ved tekstene og innholdet som ikke umiddelbart gir seg selv. Boka bygger på teorier fra retorikk og sosialsemiotikk, og Hellum sammenfatter disse til en lett tilgjengelig analysemetode.Dette er en bok for alle som jobber med å skrive eller utforme tekster, som kommunikasjonsmedarbeidere, spillutviklere eller studenter i medier og kommunikasjon. Den er også et nyttig verktøy for lærerstudenter og norsklærere i ungdomsskolen eller videregående skole.

___ 2 Universitetet i Sørøst-Norge Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap Institutt for språk og litteratur Elementær analyse av episk litteratur, f.eks. en roman, gjennomføres ved å beskrive og vurdere ulike egenskaper ved teksten: tematikk, miljø, karakterer, handling, ...

Vi skal likevel skille mellom tre hovedtyper tekster: Sammensatte tekster ... Sammensatte tekster i norsk er normalt kombinasjonen av et bilde og en tekst, eller en film og en tekst. Ettersom sammensatte tekster ofte opptrer i norskfaget, er det viktig å ha styr på hvordan du analyserer dem.

RELATERTE BØKER