Filosofisk

Filosofisk - Helge Torvund | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Helge Torvund
DIMENSJON
7,83 MB
FILNAVN
Filosofisk.pdf
ISBN
9055325809754

BESKRIVELSE

Nå kommer Helge Torvunds illustrerte aforismer i samling; filosoFISK - Vol.1. Boken tar utgangspunkt i nettestedet med samme navn http://filosofisk.no Dersom Skøyarstreken har sin plass, og Genistreken har ein annan plass, så finst det nok ein plass midt mellom desse, der min strek bur. På denne staden er det ei bukt. Og der har eg stranda. Dersom ein sit litt der, på ein stein, på ein kasse eller på eit flygande teppe, så kan ein høyra lyden av ei strand som klappar. Det er den lyden eg håper du òg skal høyre, nå når eg har sett strek og du har kjøpt denne boka. Men ikkje bli lei deg dersom du ikkje høyrer noko som helst. Du har sikkert bare gløymt å skru opp lyden. Eller så er det ikkje ei lydbok du har kjøpt. Lyd er oppskrytt. Då kan du bruka denne stranda til litt stille lengde. Så stille som det er på denne stranda, er så langt som du kan koma. Ser du eit stykke rekved, så løft på den. For under den kan du finna det underfundige. Ser du eit gåtefullt spørsmålsteikn, så legg det til sides. Det kan svara seg. Ser du ein gammal mynt, så ta han opp. Det kan fort betala seg. Og når du har betalt for denne boka, skal eg setja to strekar under svaret. Helge Torvund (f. 1951) er lyrikar, barnebokforfattar og psykolog.m Han debuterte i 1977 og fekk Nynorsk Litteraturpris i 1989. Dei siste diktsamlingane har kome i fleire opplag og fått mykje positiv omtale, og for «Alt Brenner» fekk Torvund Wildenveys Poesipris i 2016. Han har fungert som hovudmeldar av lyrikk for Dagbladet. Han er òg kjent som Diktlærar ved den nettbaserte skriveverkstaden Diktkammeret. Helge Torvund bur på Ogna i Rogaland.

Oversettelser av filosofisk. filosofisk synonymer, filosofisk antonymer.

Det er verdt å merke seg at en rekke spørsmål av ikke-filosofisk karakter kan utvikle seg til å bli en diskusjon der man berører filosofiske temaer, så skillet mellom de to kategoriene er ikke absolutt. Ordet kan också, i sammansättningar som "en filosofi"/"flera filosofier" syfta på ett sammanhängde tankesystem, en ideologi eller en filosofisk skola. I det antika Grekland, där västerlandets filosofi uppstod, omfattade filosofi studiet av all dåtida kunskap och vetande, detta har fått många att kalla den för "vetenskapens moder". Filosofi er det viktigste av alle fag.

RELATERTE BØKER