Norsk fotohistorie

Norsk fotohistorie - Peter Larsen, Sigrid Lien | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Peter Larsen, Sigrid Lien
DIMENSJON
6,91 MB
FILNAVN
Norsk fotohistorie.pdf
ISBN
2850145958954

BESKRIVELSE

Omfattande framstilling av fotografiets historie i Noreg, fr daguerreotypiet i 1840-ra til dagens digitale teknologi. Boka er gjennomillustrert i fargar. Dette er den frste samla framstilling av fotografiets historie i Noreg, fr daguerreotypiet p 1840-talet til dagens digitale teknologi. Boka flgjer utviklinga bde nr det gjeld teknikk og ulike sjangrar: fr portrett-, landskaps- og dokumentarisk fotografi p 1800-talet til reportasjefotografi, familiefotografi og kunstfotografi p 1900-talet. Forfattarane skildrar korleis fotografiet i lpet av denne perioden har ftt ein stadig strre plass bde i det offentlege og det private rommet. I framstillinga blir fotografiet diskutert ut fr eit dobbelt perspektiv ikkje berre som estetisk objekt, men ogs ut fr dei sosiale funksjonane det har hatt opp igjennom tidene.Boka er gjennomillustrert i fargar og vender seg til kunsthistoriestudentar, mediefagstudente og det fotointeresserte publikum.Peter Larsen er professor i medievitskap ved Universitetet i Bergen. Sigrid Lien er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen."Omfattende og opplysende framstilling av fotografiets utvikling fra primitivt luksusprodukt til superoptisk billedkunst."Harald Flor, Dagbladet

juli 2011. Tyske fly over Stortinget, morgenen 9.

Et fotografisk bilde dannes ved å eksponere en lysfølsom overflate, for eksempel en film eller en lysfølsom bildebrikke, for lysstråler gjennom et optisk system (). Norsk fotohistorie er nylig sammenfattet og utgitt i bokform. Den er skrevet på nynorsk av professor Peter Larsen og førsteamanuensis Sigrid Lien, begge ved Universitetet i Bergen.

RELATERTE BØKER