Trikotillomani

Trikotillomani - Douglas W. Woods, Michael P. Twohig | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Douglas W. Woods, Michael P. Twohig
DIMENSJON
11,55 MB
FILNAVN
Trikotillomani.pdf
ISBN
7222142929479

BESKRIVELSE

Trikotillomani eller hårnappingslidelse er i dag en relativt ukjent lidelse som underdiagnostiseres på grunn av manglende kunnskap. Trikotillomani er en psykisk lidelse som er mulig å behandle sammen med en terapeut. Personer som lider av trikotillomani vet hvor frustrerende og vanskelig det er å slutte med hårnappingen. Men det fins behandlingsmetoder som hjelper.Fagpersoner anbefaler ACT-forsterket atferdsterapi som førstevalg for behandling. Gjennom behandlingen vil du få hjelp til å akseptere trangen til å nappe hår uten at du behøver å gi etter for den. Du vil ikke lenger måtte kjempe mot deg selv hele tiden og kan heller bruke kreftene på å øke din egen livskvalitet.Denne arbeidsboken er laget for personer som lider av trikotillomani og skal benyttes i kombinasjon med kvalifisert behandling hos en terapeut. I terapien vil du jobbe med å konkretisere livsverdier og gjøre verdivalg i ditt liv. Behandlingen inkluderer vaneendringstrening (HRT) og teknikker for stimuluskontroll.I løpet av de ti ukene som behandlingen varer, vil du lære å gjenkjenne tanker og følelser som er knyttet til hårnappingen, og du vil lære å akseptere trangen og bruke ulike teknikker for å slutte å nappe.Douglas W. Woods, PhD, er professor i psykologi og Director of Clinical Training ved University of Wisconsin-Milwaukee. Dr. Woods er en anerkjent spesialist innen forskning og behandling av trikotillomani, Tourettes syndrom og lidelser i tvangsspektrumområdet.Michael P. Twohig, PhD, er førsteamanuensis ved Department of Psychology ved Utah State University i Logan, Utah. Han har hovedsakelig forsket på behandling med HRT (vaneendringsterapi) og ACT (aksept- og engasjementsterapi) av tvangslidelser (OCD) og tvangsspektrumlidelser, trikotillomani og hudplukking.

Hårnapping starter for noen i 7-årsalderen, men gjennomsnittlig startalder er 13 år. Mellom 50 og 150 000 i norge har dette som et alvorlig problem. Angst- og OCD teamet ved Nidaros DPS er en videreføring av den polikliniske virksomhet ved spesialpost 4 etter nedleggelsen av denne fra og med 1.7.15.

Den lidende kan trekke skalp hår, øyevipper og bryn til poenget med merkbar hårtap. Den forstyrrelse forekommer i barn som et resultat av angst, en reaksjon på stress, en dannet vane, eller for selv beroligende. Trikotillomani kan føre til reell nød i barn og unge, og kan hindre at barnet deltar i typiske sosiale eller faglige oppgaver.

RELATERTE BØKER