Språk er makt

Språk er makt - Rolv Mikkel Blakar | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rolv Mikkel Blakar
DIMENSJON
4,25 MB
FILNAVN
Språk er makt.pdf
ISBN
5588408342108

BESKRIVELSE

Forfattaren hevder at språket ikkje er eit nøytralt middel til samhandling, kommunikasjon og informasjonsformidling. Språket er eit maktmiddel. Blakar viser at språkbruken avspeglar og uttrykker ulike interesser og perspektiv, han analyserer ei rekke språklege makt- og virkemidlar, og gir det teoretiske grunnlaget for at språk nødvendigvis er makt. Boka kom ut første gong i 1973, og sentralt stod då Blakars påvising av korleis språket fungerte kvinneundertrykkande. Denne utgåva set som den førre eksempla frå den tida i perspektiv, og har også ein større kommunikasjonsteoretisk del. I tillegg til ei omfattande ny innleiing, har utgåva dessutan eit nytt kapittel som presenterer analysemetodar utvikla for å gjere nytte av potensialet i moderne datateknologi som analysereiskap. Har arbeidsoppgåver og litteraturlister.

Språk kan også skape og forsterke frykt; det kan skape fiendebilder med reell innflytelse på politikk og på menneskelig interaksjon. Et godt eksempel på dette er «krigen mot terror». Det som menes med at språk er makt er at man kan bruke språk til så mye.

februar 1952. Språk er makt Posted on 27 April 2013 by Ord som forandrer verden in Omtaler // 0 Comments Ordbok for underklassen handler om hvordan mennesker med makt bevisst holder tilbake informasjon og dekker over realitetene med innviklet språkbruk. Det er 30 år siden psykolog og professor Rolv Mikkel Blakar vakte stor oppmerksomhet med boka «Språk er makt». Nylig kom den i ny utgave.

RELATERTE BØKER