Klinisk ernæring

Klinisk ernæring - Christine Henriksen, Cathrine Borchsenius, Kjetil Retterstøl | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Christine Henriksen, Cathrine Borchsenius, Kjetil Retterstøl
DIMENSJON
8,66 MB
FILNAVN
Klinisk ernæring.pdf
ISBN
2242299565962

BESKRIVELSE

Klinisk ernæring er et nytt og spennende fagområde. Sykdom relatert til ernæring er en av de aller største utfordringene i dagens helsevesen. Fagområdet tar tak i disse utfordringene og legger særlig vekt på ernæring til syke mennesker. Klinisk ernæring omfatter både forebygging og behandling av ulike sykdommer og helsetilstander.

Det finnes flere retninger innen ernæring, enten man ønsker å jobbe med forebyggende helse, forskning eller med pasienter. Som kandidat i klinisk ernæring kan du være med til at spare patienter for lidelser og samtidig bidrage til at spare samfundet for mange ressourcer. På kandidatuddannelsen i klinisk ernæring lærer du, hvordan man kan bruge kost som supplement til medicin fx i forbindelse med diabetes eller hjertekarsygdomme. Klinisk ernæring (master - 5 år) Oppbygging og gjennomføring.

Masterprogram i klinisk helsevitenskap er åpent for deg som har grunnutdanning i ergoterapi, fysioterapi, sykepleie, vernepleie, ernæring eller andre helsefag. Klinisk konsensus tilsier stadig at noe intravenøs glukose kan administreres, men maksimalt 5 mg/kg/min. Bruk av insulin har vært og er stadig et omstridt tema, både ved faste og under pågående ernæring av intensivpasienter. Senter for klinisk ernæring Senteret utgjør landets ledende miljø innen klinisk ernæring, med primærfunksjoner innen pasientbehandling, forskning og utdanning.

RELATERTE BØKER