I skyggen mellom trærne; om krig og ansvar

I skyggen mellom trærne; om krig og ansvar - Torgeir E. Sæveraas | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgeir E. Sæveraas
DIMENSJON
10,91 MB
FILNAVN
I skyggen mellom trærne; om krig og ansvar.pdf
ISBN
6939244833316

BESKRIVELSE

«Krigen kom til min familie i form av dype drønn fra Drøbaksundet. Kort tid etterpå satte min bestefar seg på sykkelen og forlot slektsgården i Ås for å dra i krigen. Hans yngre bror ble igjen på gården. Seinere meldte han seg inn i Nasjonal Samling, og ble en overbevist nazist. I årene rett etter krigen skal ikke de to brødrene ha vekslet et ord, selv om de bodde under samme tak. Lenge var det alt jeg visste. Så, nesten 70 år seinere, leste jeg i en avisartikkel at min grandonkel hadde ledet Statspolitiets avdeling i Stavanger og vært ansvarlig for jødeaksjonen der høsten 1942. I alt ble 773 norske jøder deportert til tyske konsentrasjonsleirer i løpet av okkupasjonstida. Med ett var ikke historien lenger noe avsluttet, men noe åpent, mørkt og levende. Denne boken er et forsøk på å undersøke og forstå det som skjedde.»

«Krigen kom til min familie i form av dype drønn fra Drøbaksundet. Kort tid etterpå satte min bestefar seg på ... Kjøp I skyggen mellom trærne fra Bokklubber «Krigen kom til min familie i form av dype drønn fra Drøbaksundet.

... 18 elever og tre lærere i korona-karantene ved Oslo-skole. Kjøp Nasjonal samling på Kelkoo.

RELATERTE BØKER