Waffen-SS; Europas nazistiske soldater

Waffen-SS; Europas nazistiske soldater - Claus Bundgård Christensen, Niels Bo Poulsen, Peter Scharff Smith | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Claus Bundgård Christensen, Niels Bo Poulsen, Peter Scharff Smith
DIMENSJON
7,35 MB
FILNAVN
Waffen-SS; Europas nazistiske soldater.pdf
ISBN
7679197120293

BESKRIVELSE

Et forbløffende paradoks i moderne militærhistorie er at den rasistiske organisasjonen SS skapte den mest multietniske og transnasjonale hæren i det 20. århundre. Organisasjonens militære gren, Waffen-SS, utviklet seg i løpet av Det tredje rikets historie fra en beskjeden livgarde for Hitler til en massehær med til sammen en million menn. Mange meldte seg frivillig til det de mente var en nazistisk elitehær, andre ble tvangsrekruttert etter hvert som krigen skred frem. Flertallet av soldatene kom fra Tyskland, men styrkene inkluderte mannskap fra hele Europa. Denne brokete .okken ble holdt stramt - SS-troppene var nazistenes europeiske soldater og de kjempet for Det tredje rikets dominans over Europa. Soldatene i Waffen-SS ble brukt på alle fronter i Europa og i alle former for krig og ugjerninger. De deltok i Holocaust, ble satt inn for å bekjempe partisaner på Balkan, kjempet mot de allierte i Italia, gjorde tjeneste på Vestfronten og møtte Den røde armé på Østfronten fra Nordkapp til Kaukasus. Dette er det store verket som framlegger hele historien om Waffen-SS før, under og etter andre verdenskrig, og det første verket som forteller denne historien på norsk. Boken er blitt til på bakgrunn av innsamlet materiale fra mer enn 20 arkiver i 16 land.

Foruten å beskytte ledende partifolk, fikk SS i oppgave å overvåke andre partier og ansvar for partidisiplinen i NSDAP. Fra 1926 var SS organisert som en underavdeling av NSDAPs paramilitære fløy Sturmabteilung (ofte forkortet SA). Europas nazistiske soldater Claus Bundgård Christensen ; Niels Bo Poulsen ; Peter Scharff Smith ; Lars Nygaard (Oversetter) Et forbløffende paradoks i moderne militærhistorie er at den rasistiske organisasjonen SS skapte den mest multietniske og transnasjonale hæren i det 20.

SS-troppene var nazistenes europeiske soldater og de kjempet for Det tredje rikets dominans over Europa. Soldatene i Waffen-SS ble brukt på alle fronter i Europa og i alle former for krig og ugjerninger. Get this from a library! Waffen-SS : Europas nazistiske soldater.

RELATERTE BØKER