Hvorfor ensomt leve

Hvorfor ensomt leve - Øyvind Rimbereid | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Rimbereid
DIMENSJON
12,38 MB
FILNAVN
Hvorfor ensomt leve.pdf
ISBN
6143805177749

BESKRIVELSE

Innsiktsfulle essays om språk, litteratur og musikk fra kritikerprisvinneren Øyvind Rimbereid I denne samlingen essays viser prosaisten og lyrikeren Øyvind Rimbereid sin saklige og analytiske tilnærming til språk og litteratur . og til nærliggende emner som musikk, utopi og fellesskap. Her finnes historiserende refleksjoner omkring det topografiske diktet, omkring det episke diktet og omkring det muntlige i lyrikken. Her finnes spekulasjoner over metaforen betraktet fra barnets sted, over stotringen som finnes i den gode oversettelsen og over metronomens plass i jazzen. Her finnes kommentarer og lesninger av dikt skrevet av samtidige forfattere som Jo Eggen og Georg Johannesen, en kan lese om Aa. O. Vinjes "Storegut" og om Simone Weils spådomskunst. Eller en kan her lese den poetisk-essayistiske teksten om hvorfor ensomt leve.

- Jeg ville bare snakke med folk som hadde opplevd det samme, og som dermed kanskje kunne hjelpe meg. Hvorfor må prester leve i sølibat? Siden 1123 har det vært forbudt for katolske prester å inngå ekteskap, noe som også har rammet alt annet kjønnsliv. Men hvordan ble sølibatet en fasttømret del av den katolske kirken? "Hvorfor ensomt leve" av Øyvind Rimbereid - Se omtaler, sitater og terningkast.

Å vent hjelper ikke... å Leve er det eneste som kan hjelpe...

RELATERTE BØKER