Fingal

Fingal - James Macpherson | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
James Macpherson
DIMENSJON
6,44 MB
FILNAVN
Fingal.pdf
ISBN
5723757629508

BESKRIVELSE

Irene med konge og hærfører Cuchullin blir angrepet av kong Swaran av Lochlin, og Cuchullins hær er ved å lide nederlag. Men kampen tar en annen vending, for kong Fingal av Morven lander snart med sine allierte tropper. I 1761 utkom heltediktet «Fingal», som skulle gå sin seiersgang over hele den vestlige litterære verden. Det er del av Ossians sanger, folkediktning som den skotske samleren James Macpherson hevdet å ha oversatt fra muntlige kilder på gælisk språk. Syklusen skapte stor strid i lærde kretser, som hadde vansker med å akseptere verket som ekte, men det forhindret ikke at diktenes kvalitet fengslet Europas lesende publikum, konger og keisere i et halvt århundre og påvirket Goethe, Schiller, Coleridge, Scott, Lord Byron, Chateaubriand, Mendelssohn og andre fremstående kunstnere. Gjendiktet fra engelsk av Ivar Havnevik.

Ho består av heksagonale basaltsløyler og liknar Giant's Causeway i Nord-Irland og søylene nær Ulva.Desse har oppstått ved avkjøling av varm lava, som seinare har kome fram på grunn av erosjon. ... Packages and Offers Discover the latest offers from Fingal.

... Packages and Offers Discover the latest offers from Fingal. Supper and Stay.

RELATERTE BØKER