Berlin i krig; liv og død i Hitlers hovedstad, 1939-1945

Berlin i krig; liv og død i Hitlers hovedstad, 1939-1945 - Roger Moorhouse | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roger Moorhouse
DIMENSJON
7,91 MB
FILNAVN
Berlin i krig; liv og død i Hitlers hovedstad, 1939-1945.pdf
ISBN
2033451471475

BESKRIVELSE

Mye er skrevet om andre verdenskrig. Men vi vet fortsatt lite om hvordan tyskere flest hadde det i sin hverdag. Hvordan var det å leve i Berlin fra 1939-45? Hvordan forholdt man seg til diktaturet, og hvilke utfordringer og dilemmaer skapte det for den enkelte borger? Ved hjelp av publiserte og upubliserte memoarer, dagbøker og intervjuer gir Roger Moorhouse stemme til menneskene og det de måtte gjennom av lidelse og nød i disse årene. Samtidig får vi et innblikk i hvordan berlinerne maktet å utvise omtanke og kjærlighet i det som etter hvert skulle vise seg å bli et hverdagshelvete. Moorhouse har mottatt strålende anmeldelser av boken, og høstet lovord fra kjente historikere som blant annet Antony Beevor som sier at "Berlin at War is a well-researched and beautifully composed account, vividly recreating those years of Nazi arrogance, oppression, and corruption, that ended in such terrible destruction and civilian suffering".

Den tar utgangspunkt i memoarer, dagbøker og.. Berlin i krig, Roger Moorhouse, emne: historie og samfund, Berlin i krig. Liv og død i Hitlers hovedstad 1939-1945.

Hvordan var det å leve i Berlin fra 1939-45? Hvordan forholdt man seg til diktaturet, og hvilke utfordringer og dilemmaer skapte det for den enkelte borger? Mye er skrevet om andre verdenskrig. Men vi vet fortsatt lite om hvordan tyskere flest hadde det i sin hverdag.

RELATERTE BØKER