Adelsteen Normann

Adelsteen Normann - Bjørn Tore Pedersen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Tore Pedersen
DIMENSJON
4,54 MB
FILNAVN
Adelsteen Normann.pdf
ISBN
3004204683097

BESKRIVELSE

Adelsteen Normann (1848-1918) var jekteskippersønnen fra Vågøya i Nordland som reiste til Düsseldorf og ble kunstmaler. Han bodde i Tyskland hele livet, men vendte tilbake til Norge hver sommer på leting etter motiver. Normann er den første maleren som gjør Nord-Norge kjent i det store utland. På prestisjetunge utstillinger i Europa og USA vekker han oppsikt med sine vestlandske og nordnorske fjordlandskaper, og midnattsolen. Han belønnes med priser og er en av favorittmalerne til den tyske keiseren. Denne rikt illustrerte boken er den første brede presentasjonen av Adelsteen Normanns kunst.

Ekteskapet ble oppløst. Hun var mor til kunstmaler og dansepedagog Helga Normann Leknes (1902-1987)..

Etter å ha sett Munchs bilder under en gjennomreise i Oslo, sørget Adelsteen for at den kunstnerisk radikale maleren ble invitert til å stille ut i Berliner Kunstverein (hvor Normann var jurymedlem). Edvard Munch første internasjonale & mye omtalte, skandaleprega utstilling i Berlin fant sted høsten 1892. Familie.

RELATERTE BØKER