Nesten menneske: biografien om Julius

Nesten menneske: biografien om Julius - Alfred Fidjestøl | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alfred Fidjestøl
DIMENSJON
7,79 MB
FILNAVN
Nesten menneske: biografien om Julius.pdf
ISBN
7822269658640

BESKRIVELSE

Tankevekkjande og rørande om sjimpansen Julius. Sjimpansen Julius fekk ein vond start på livet. Avvist av mora og med ein valdeleg far måtte han flytte inn hos to menneskefamiliar. Gjennom TV blei Julius ein norsk A-kjendis på 80- og 90-talet. Men han sleit med å finne plassen sin i flokken. I dag lever Julius som alfasjimpanse og tobarnsfar. Han er framleis Noregs mest kjende dyr. Som første dyr i Noreg får no Julius sin eigen biografi. Ved hjelp av internasjonal sjimpanseforsking prøver Fidjestøl å finne ut kva som går føre seg i hovudet på ein sjimpanse som Julius. Det har blitt ei fascinerande og tankevekkjande historie, om det evige spelet om status og makt, om kjærleikslengt og sex, om einsemd, død og sorg. Gjennom forteljinga om livet til Julius får vi eit unikt innblikk i kva det vil seie å vere nesten menneske.

Sjimpansen Julius fekk ein vond start på live... Alfred Fidjestøl: Nesten menneske- biografien om Julius. Samlaget, 2017.

Biografien om Julius" av Alfred Fidjestøl er ei tankjevekkande og fascinerande historie. "Imponerende" og "medrivende" seier VG som trillar femmar på terningen (Guri Hjeltnes). Nesten menneske - biografien om Julius book.

RELATERTE BØKER