Dansende bjørner; lengselen etter tyranniet

Dansende bjørner; lengselen etter tyranniet - Witold Szablowski | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Witold Szablowski
DIMENSJON
12,98 MB
FILNAVN
Dansende bjørner; lengselen etter tyranniet.pdf
ISBN
6177518965924

BESKRIVELSE

I hundrevis av år trente bulgarske sigøynere bjørner opp til å danse. De tok med bjørnene inn i hjemmene sine og ut på veiene for å opptre. Med kommunismens fall på begynnelsen av 2000-tallet ble sigøynerne tvunget til å gi fra seg bjørnene til et viltreservat. Likevel stiller bjørnene seg opp på to og danser den dag i dag så fort de får ferten av et menneske. I Dansende bjørner forteller den polske journalisten Witold Szablowski bemerkelsesverdige historier om mennesker fra ulike deler av Øst-Europa og fra Cuba. I likhet med de bulgarske bjørnene lever de nå i frihet, men lengter tilbake til en tid hvor de ikke gjorde det.Szablowskis feltreiser starter med smugling av biler inn i Ukraina, før han haiker gjennom Kosovo mens nasjonen erklærer sin uavhengighet. Han sover ved siden av en hjemløs polsk kvinne på Londons Victoria Station og tar drosje sammen med kubanere som frykter Fidel Castros død. Szablowski gir et fascinerende portrett av sosiale og økonomiske omveltninger og en leksjon i frihetens utfordringer og det forføreriske ved autoritære styresett.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre. Kjøp billige bøker, kontorrekvisita, hobbyartikler og leker innen agnes banach hos Adlibris Witold Szabłowski, author of Dancing Bears: True Stories of People Nostalgic for Life Under Tyranny, on LibraryThing Dansende bjørner : lengselen etter tyranniet: Mathisen, Olav Brekke: Den jævla arven : penger, porselen og norsk nedrighet: Furseth, Astor: Drept av bjørn og ulv : en historisk oversikt over mennesker drept og skadet av rovdyr i Norge de siste 400 år: Linvik, Jorid: Den store votteboka : 45 unike strikkeoppskrifter Dansende bjørner lengselen etter tyranniet. Szabłowski, Witold.

I likhet med de bulgarske bjørnene lever de nå i frihet, men lengter tilbake til en tid hvor de ikke gjorde det. Szablowskis feltreiser starter med smugling av biler inn i Ukraina, før han haiker gjennom Kosovo mens nasjonen erklærer ... Dansende bjørner Dansende bjørner lengselen etter tyranniet.

RELATERTE BØKER