Kosthold og fysisk helse

Kosthold og fysisk helse - Samira Lekhal, Helena Slapø, Ratib Lekhal, May Britt Drugli | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Samira Lekhal, Helena Slapø, Ratib Lekhal, May Britt Drugli
DIMENSJON
8,20 MB
FILNAVN
Kosthold og fysisk helse.pdf
ISBN
6202131679731

BESKRIVELSE

Boken handler om hvordan barnehagen kan bidra til bedre og sunnere matvaner hos barn, og dermed til god fysisk og psykisk helse, utvikling og trivsel. Den gir basiskunnskap om kosthold, hvordan kosthold påvirker helsen, og hvordan barnehagen i praksis kan jobbe med mat og måltid. Boken består av tre deler: Barnehagen – en arena for bedre helse, Det gode måltidet og Praksis for sunn mat og fysisk aktivitet. Del 1 gir en innføring i kosthold og helse, retningslinjer for mat og måltid, merkeordninger samt kosthold og fysisk aktivitetsnivå hos dagens norske barn. Del 2 beskriver hvordan man utvikler matglede og utfordrer barns smaksopplevelser. I tillegg beskrives hvordan måltidet kan bidra til læring, og hvorfor den sosiale rammen rundt måltid er viktig. Den 3. delen gir konkrete og praktiske eksempler på hvordan personalet kan jobbe med mat, måltid og fysisk aktivitet i egen barnehage. Den presenterer enkle tips til hvilke matvarer barnehagen bør tilby, hvordan man kan benytte måltidet som læringsarena, hvordan personalet kan snakke med foreldre om matpakken og fysisk aktivitet.

På helsenorge.no kan du lese mer om pakkeforløpene for psykisk helse og rus. Fordelene ved å trene er mange, og timene du legger ned i aktivitet - særlig som ung - kan på en rekke områder ha en avgjørende effekt på helsen din gjennom hele livet. Ikke minst vil det å være vant til å være aktiv, og fokus på å la barnet kjenne gleden ved å bruke kroppen, kunne føre til at fysisk aktivitet blir en viktig vane gjennom hele livet. Kjøp Kosthold og fysisk helse fra Cappelendamm Boken handler om hvordan barnehagen kan bidra til bedre og sunnere matvaner hos barn, og dermed til god fysisk og psykisk helse, utvikling og trivsel.

Helsestasjons- og skolehelsetjenesten. Innvandrere, asylsøkere og flyktninger.

RELATERTE BØKER