Kognitiv terapi i behandling av rusmiddelproblemer

Kognitiv terapi i behandling av rusmiddelproblemer - Peter Prescott, Torbjørn Tvedten | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Peter Prescott, Torbjørn Tvedten
DIMENSJON
10,1 MB
FILNAVN
Kognitiv terapi i behandling av rusmiddelproblemer.pdf
ISBN
7348912335354

BESKRIVELSE

Om lag 10 prosent av alle voksne i Norge kan sies å ha problemer med rusmidler. Problemet kan være at man ikke klarer å kontrollere inntaket, eller at rusmiddelbruk fører til negative konsekvenser på ulike livsområder. Motivasjonen for endring er ofte skiftende og ambivalent. Denne boken handler om hvordan kognitiv terapi kan hjelpe mennesker med rusmiddelproblemer. Særlig tar forfatterne for seg hva som skal til for å gjennomføre endring og utforsker spørsmål som hvorfor man skal gjøre endringer, om man skal sette i gang med et endringsforsøk og hvordan man skal gå fram for å få det til. Sentrale oppgaver i behandlingen er hjelp til å mestre risikosituasjoner, takle sug og negative følelser. Kognitiv terapi for behandling av rusmiddelproblemer er en praktisk nyttig bok skrevet for studenter, behandlere og hjelpere.

Dessuten anvendes kognitive tilnærminger innenfor idrettspsykologien for å fremme prestasjoner og som del av stressmestring i arbeidslivet. Videreutdanning i kognitiv terapi, trinn 2 3 psykologi eller bachelor i pedagogiske fag er ikke kvalifiserende. De som har kommet inn på unntak på Trinn 1, må gjennom en ny vurdering for Trinn 2. Mindfulness-basert kognitiv terapi ...

. . Kognitiv terapi i behandling av rusmiddelproblemer motivasjon, beslutningstaking og gjennomføring av endring.

RELATERTE BØKER