Gullrush

Gullrush - Toril Brekke | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Toril Brekke
DIMENSJON
6,3 MB
FILNAVN
Gullrush.pdf
ISBN
4597149361477

BESKRIVELSE

Året er 1843 og Brenda er helt alene i den nye verden og tjener til livets opphold i et vertshus i Chicago. Faren Håvard, som har sittet mange år i fengsel i Norge, utvandrer til Midtvesten med ny kone og hennes sønn Hølje. Brenda har et håp om å bli tatt opp i den nye familien, men det er bare stebroren som bryr seg om henne. Dette er den andre boka i trilogien om den norske utvandringen til Amerika. Den følger norske innvandrere fra gullrushet til den amerikanske borgerkrigen og slaget ved Chickamauga, Georgia i 1863.

Dawson City ligger i Yukon-territoriet i nordvestre Canada, og gullrushet kalles iblant også Gullrushet i Yukon.. I ettertid har Klondike gått inn som et begrep i ... Et gullrush er en periode med febrilsk migrasjon av arbeidere inn til et område med drivverdige forekomster av gull eller andre edle mineraler.

Brenda, datter av Elise og Håvard, er helt alene i den nye verden og tjener til livets opphold som gledespike i et vertshus i Chicago. Faren Håvard, som har sittet mange år i fengsel i Norge, utvandrer til Midtvesten med ny kone og hennes sønn Hølje. Br.

RELATERTE BØKER