Når pust blir til luft

Når pust blir til luft - Paul Kalanithi | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Paul Kalanithi
DIMENSJON
4,80 MB
FILNAVN
Når pust blir til luft.pdf
ISBN
1986009797801

BESKRIVELSE

Paul Kalinithi var akkurat i ferd med å avslutte et tiår med spesialutdannelse som nevrokirurg da han selv fikk diagnosen uhelbredelig lungekreft. Fra å være en yrkesaktiv lege som behandlet dødssyke mennesker, ble han fra en dag til den neste selv pasient og henvist til en kamp for sitt eget liv. Utsiktene til et spennende yrkesliv, en lysende karriere innenfor medisinen og et familieliv forsvant med ett som dugg for solen. Når pust blir til luft er et selvportrett som utfolder seg i to sammenhengende, men svært ulike deler: Den første delen handler om en ung og filosofisk anlagt medisinstudent som søker legekallets egentlige mening og de biologiske livsprosessenes hemmeligheter, og som senere spesialiserer seg innen hjernekirurgi, det mest kritiske stedet for den menneskelige identitet. I andre halvdel av boken er legen selv blitt pasient og konfronteres med sin egen snarlige død. Boken utspiller seg som en refleksjon over denne transformasjonen, og over essensielle spørsmål som: Hva gjør livet verdt å leve når man står ansikt til ansikt med sin egen død? Hva gjør du når framtiden opphører og alle ambisjoner i livet må tenkes på nytt? Hva innebærer det å bli far, å sette et liv til verden, vel vitende om at ens eget liv snart er over? Dette er noen av spørsmålene Kalinithi behandler i denne helt unike teksten. Når pust blir til luft er en uforglemmelig og livsbejaende refleksjon over møtet med døden og forholdet mellom lege og pasient, skrevet av en begavet forfatter med førstehånds erfaring fra begge sider. Paul Kalanithi døde i mars 2015, 37 år gammel, mens han fortsatt skrev på denne boken.

Etter hvert som pustingen på natten ble verre tok jeg Når pust blir til luft Paul Kalanithi ; Tiril Broch Aakre (Oversetter) Paul Kalinithi var akkurat i ferd med å avslutte et tiår med spesialutdannelse som nevrokirurg da han selv fikk diagnosen uhelbredelig lungekreft. Når pust blir til luft er en uforglemmelig og livsbejaende refleksjon over møtet med døden og forholdet mellom lege og pasient, skrevet av en begavet forfatter med førstehånds erfaring fra begge sider.Paul Kalanithi døde i mars 2015, 37 år gammel, mens han fortsatt skrev på denne boken. Men når du undertrykker den naturlige trangen, blir det til slutt vanskelig å merke den. Dette kan gi forstoppelse og forstoppelse gir oppblåst mage.

Fra å være en yrkesaktiv lege som behandlet dødssyke mennesker, ble han fra en dag til den neste selv pasient og henvist til en kamp for sitt eget liv. Nattmaskin I en alder av 21 begynte jeg med pustemaskin på natten etter at søvnen gradvis hadde blitt dårligere. Hver halvtime våknet jeg gjerne av at jeg pustet dårlig og følte for å snu meg i sengen for å få litt bevegelse i kroppen og mer luft i lungene.

RELATERTE BØKER