Å sykle

Å sykle - Håvard Syvertsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Håvard Syvertsen
DIMENSJON
7,72 MB
FILNAVN
Å sykle.pdf
ISBN
9774673339194

BESKRIVELSE

«Det er en glede i den grå asfalten der den forsvinner inn under sykkelen.»Håvard Syvertsen har vært opptatt av sykling så lenge han kan huske. Som guttunge lå han på gulvet, trollbundet av de svart-hvite bildene i farens sykkelblader.Etter at han sluttet å sykle konkurranser, ble syklingen en ren glede, og er det fremdeles. Hver vår handler om den første sykkelturen etter vinteren, forventningene til den betingelsesløse lykken det er å sette seg på sykkelen. Å la den fantastiske og vakre konstruksjonen bli ett med kroppen, hengi seg til de repeterende bevegelsene, bli oppmerksom på pedalene som går rundt og rundt mens vinden suser ved ørene. "Å sykle" er en uforbeholden kjærlighetserklæring til sykkelen, og et uttrykk for takknemlighet overfor den besettelsen syklingen utgjør."«Det er nydelig nostalgisk, klok og ytterst velskrevet prosa Syvertsen leverer (....) Med sine både dypt nostalgiske og levende beskrivelser av livet med sykkel, og av livet selv, er dette blitt en helt uovertruffen hyllest både til et av våre mest populære transportmidler, men også en fortelling om hvordan kropp og sjel, tanker og bevegelser, steder og minner henger nøye sammen.» Aftenposten

Kjørende som vil svinge inn over fortauet har vikeplikt for gående og syklende på fortauet. Det er lettere å ta sykkelen til jobben enn å finne tid til treningssenteret, sier førsteamanuensis Anders Grøntved. Han er forskningsleder ved Institut for Biomekanik ved Syddansk Universitet og med på begge studiene.

2020: 381271 kg CO 2. 300 000 bilturer spart Timer.

RELATERTE BØKER