Vold i hjemmet

Vold i hjemmet - Carolina Øverlien | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Carolina Øverlien
DIMENSJON
4,23 MB
FILNAVN
Vold i hjemmet.pdf
ISBN
9959395643401

BESKRIVELSE

Barn som opplever vold i hjemmet er også handlende aktører. I en hverdag preget av fysisk og psykisk vold, og noen ganger også av seksuelle overgrep og omsorgssvikt, utvikler barna strategier for å mestre livene sine. I denne boken møter vi barn som forebygger vold, griper inn under voldsutøvelsen, beskytter omsorgspersoner og søsken, og som søker eller har søkt hjelp utenfor familien. Barnas mål er alltid å påvirke det som skjer. Carolina Øverlien viser gjennom sine intervjuer og analyser hvilke strategier barna benytter og hvordan mange på tross av langvarig og grov vold i hjemmet aldri får kontakt med barnevern eller politi. Barna opplever at hjelpeinstansene er til for de voksne, og at de må hjelpe seg selv. Vi får et innblikk i hvordan barna opplever lærere, politi og barnevern. Samtidig gir forfatteren en oversikt over internasjonal forskning på området. Boken henvender seg til studenter ved helse- og sosialfagsutdanningene og er aktuell for profesjonelle som kommer i kontakt med barn og unge som opplever vold i hjemmet, blant annet lærere, barnevernspedagoger, psykologer og politi.

Han har sett moren bli slått helseløs av stefaren. Barn som opplever vold i hjemmet - kunnskapsstatus. Oslo: Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

De kan fornemme volden, for eksempel ved at aflæse stemninger og blikke, tonefald, stressniveau og kropssprog. Denne studien er den første nasjonalt representative omfangsundersøkelsen om vold og overgrep blant barn og ungdom i Norge. UEVO-undersøkelsen viser at: 1 av 5 barn har opplevd fysisk vold fra en voksen i hjemmet minst en gang ; 1 av 20 har opplevd alvorlig fysisk vold som å bli sparket eller banket opp av en voksen i hjemmet. Vold i hjemmet av Carolina Øverlien heftet, 2012, Norsk (bokmål), ISBN 9788215020365.

RELATERTE BØKER