Sannheten i maleriet

Sannheten i maleriet - Jacques Derrida | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jacques Derrida
DIMENSJON
9,93 MB
FILNAVN
Sannheten i maleriet.pdf
ISBN
1072624325752

BESKRIVELSE

Filosofen Derrida har flere steder skrevet om kunst og kunsterfaring. I denne boken tar han for seg Heideggers Kunstens opprinnelse, den første utgivelsen i ARTES-serien, og ulike tolkninger av denne teksten. Ikke minst får den radikale, amerikanske kunsthistorikeren Meyer Shapiro sitt pass påskrevet i friske og frekke vendinger. Men også bondelivsdyrkeren Hamsun (som Heidegger var opptatt av, og siterte) opptrer i den lekne analysen. Derrida lager en dekonstruktiv nærlesning av Heidegger, og kritiserer Schapiro for å ha feillest hovedmotivet, dvs. van Goghs såkalte bondesko. For hvis sko er det egentlig? Er de .bare. noen tilfeldige sko, eller noen helt bestemte sko! Er de van Goghs egne, eller selve den undertrykte bondeklassens sko? Og hvilket av van Goghs mange malerier av slitte sko med løse lisser dreier Heideggers tekst seg egentlig om? Derridas dialog om Heideggers tekst blir slik både et eksempel på en kunsthistorisk diskurs og på dekonstruksjonen som filosofisk og litterær metode. Her handler det altså om hva vi ser når vi ser et bilde, og om hvilken tenkning som styrer tolkningen. Det valgte essayet er det avsluttende kapitlet i La vérité en peinture (1978). Tittelen er et sitat fra Cézanne. Utgis med et etterord av filosof Espen Hammer

Fra assyriske bygninger finnes fargelagte, lave relieffer, og fra Nebukadnesars Babylon er det bevart dyr og ornamenter på ... I Sannheten om maleriet maler Jacques Derrida sin egen versjon av Vincent van Goghs Et par sko fra 1886. Se Bok: artes | Sannheten i maleriet av . Dessverre utsolgt Det skilles mellom førsteparts- og tredjepartscookies, der førstepartscookies er utstedt av det besøkte nettstedet, www.fineart.no.

("Modernistisk maleri", Den modernistiske kunsten, Oslo: Pax, 2004) Alle grafikk og malerier som er presantert i nettbutikken er tilgjengelige i Galleri EKGs lokaler på Hamar. Om du skal besøke oss kan alltid forberede besøket ved å sende oss listen over bildene før ankomst.

RELATERTE BØKER